O explozie a avut loc în stația Parsons Green a metroului din Londra, călătorii spunând că a explodat un recipient alb. În urma exploziei au fost răniți 18 oameni, fără a se cunoaște alte informații. Poliția din Londra a calificat evenimentul ca fiind un „incident terorist”.

Reprezentanții Poliției Metropolinate au declara într-o conferință de presă că în incident au fost rănite 18 persoane, cele mai multe cu arsuri din cauza exploziei, iar ancheta este în desfășurare. Poliția londoneză cere publicului să fie vigilent dar să nu intre în panică și a rugat martorii să furnizeze poliției orice informație care poate fi ulită anchetei.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord are în atenţie incidentul produs, vineri, într-o staţie de metrou din Londra şi a făcut în regim de urgenţă demersuri pentru a vedea dacă sunt şi cetăţeni români printre cei afectaţi.

„Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. În prezent, ancheta autorităţilor britanice cu privire la acest incident este în desfăşurare”, informează MAE la solicitarea Agerpres.ro

Conform surselor locale, înainte de explozie, călătorii au fost amenințați de un bărbat. Mai mulți călători au fost răniți, recipientul explodat fiind instalat într-o pungă albă de plastic. Explozia a fost urmată de fum și de flăcări, informează Antena 3. Explozia a avut loc la o oră de vârf în circulația metroului din Londra, fiind afectați mai mulți călători.

Circulaţia metroului a fost suspendată în zonă, mai mulți călători primind îngrijiri medicale pe trotuarul din apropierea stației.