A cincea ediție a Weekendului în Familie, a reunit bolnavii de hemofilie, la Iași. La finalul săptămânii trecute, timp de două zile, pacienți de toate vârstele au participat la seminarii de autocunoaștere și au căutat soluții pentru nevoile lor.

 

„Mă bucur că am reușit să integrăm persoane noi și sper să ne vedem și la Academia de Hemofilie 2018, care va fi și mai bună decât cea de anul acesta”, a spus Nicolae Oniga, președintele Asociației Naționale a Hemofilicilor din România (ANHR).

 

În dimineața celei de-a doua zi a Weekendului în Familie (#WiF5) copiii și părinții au participat la activități diferite, concepute în funcție de nevoile și interesele lor.

„Copiii și-au început dimineața cu un joc competitiv numit „Ninja”, care le-a testat reflexele și i-a ajutat să se apropie de ceilalți membrii ai grupului. A urmat un seminar de autocunoaștere în cadrul căruia au vorbit despre felul în care fiecare se vede pe sine și despre modul în care este perceput de ceilalți. De asemenea, s-a discutat despre efectul hemofiliei asupra vieții personale și educaționale a tinerilor.

Pe de altă parte, părinții au dezbătut împreună cu Nicolae Oniga, președintele ANHR, problemele și nevoile părinților copiilor hemofilici din Moldova și noul protocol pentru tratarea hemofiliei”, informează ANHR.

Ediția organizată la Iași, s-a încheiat cu zâmbete şi promisiuni de revedere. În cadrul unei discuții libere, participanții au fost încurajați să-și împărtășească opinia cu privire la acțiunile din timpul evenimentului, iar organizatorii au spus câteva cuvinte despre evenimentele care vor urma.