Gazeta Sporturilor a dezvăluit, săptămâna trecută, jocurile de culise care au loc la Concordia Chiajna și FC Voluntari, în privința transferului lui Ronaldo Deaconu și, respectiv, a revenirii la Dinamo a lui Mihai Popescu, deși termenul împrumutului nu este încă scadent.

Astfel, potrivit cunoscutei publicații de sport, Ronaldo Deaconu se află în capul listei transferurilor din această iarnă, iar negocierile pentru mijlocașul de 20 de ani sunt în toi. Dar, afirmă aceeași publicație, Ronaldo Deaconu este un jucător-problemă din cauză că tatăl acestuia, Marcel, creează mereu conflicte, cere ca puștiul să joace indiferent de situație și randament sau vrea program preferențial pentru odrasla sa.

Un părinte-problemă

Într-un interviu acordat GSP, președintele Concordiei, Cristi Tănase, a făcut dezvăluiri cu privire la atitudinea lui Marcel Deaconu. „Am avut «n» discuții de-a lungul timpului cu tatăl acestui jucător. De exemplu, în octombrie voia rezilierea contractului pentru că fiul său de 20 de ani nu joacă și în pauza meciurilor, eventual. A doua zi și-a cerut scuze și a promis că nu va mai face niciodată așa ceva. După o lună și jumătate și-a reluat vechile obiceiuri. (…) După înfrângerea cu Viitorul, a rămas la Constanța fără acordul staff-ului tehnic și al clubului, iar ceilalți 19 colegi de echipă s-au întors cu autocarul la Chiajna, conform regulamentului intern”, a declarat Tănase. El a mai afirmat că fostul antrenor al Concordiei, Dan Alexa, a fost sunat de Marcel Deaconu în mai multe rânduri. Acesta i-a cerut să nu îl mai bage pe Ronaldo la închidere, pentru că, după părerea sa, fiul trebuie să joace în spatele vârfului. S-a ajuns chiar și la indicații pentru Alexa în timpul meciului, din tribună, iar actualului tehnician ilfovean, Ion Moldovan, i
s-au cerut explicații de ce Deaconu nu joacă mai multe minute.

Mihai Popescu, cerut înapoi de Dinamo

Tot Gazeta Sporturilor dezvăluie faptul că Ionuț Negoiță ar fi intervenit, prin partid, pe lângă primarul Pandele pentru a-l lua înapoi pe Mihai Popescu, împrumutat la FC Voluntari, fără bani.

Conform surselor Gazetei, Mihai Popescu, 24 de ani, împrumutat până în vară la FC Voluntari, s-a întors în Ștefan cel Mare după ce Robert, fratele lui Ionuț Negoiță, a vorbit cu primarul Voluntariului, Florentin Pandele.

Popescu nu avea stipulat în înțelegerea de împrumut până în vară să poată fi luat înapoi înainte de termen, nici măcar în schimbul unei sume de bani, dar oamenii din conducerea clubului ilfovean s-au trezit cu ordin direct de la primar să accepte mutarea.

Cel care a insistat cel mai mult pentru Mihai Popescu este antrenorul lui Dinamo, Vasile Miriuță, care crede că poate
să-l transforme pe Mihai în titular de bază, alături de Nedelcearu, în centrul apărării.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.385