O vorbă spune că pe o femeie nu ai voie s-o atingi nici măcar cu o floare. Darămite s-o amendezi! Mai mult decât atât, chiar de ziua ei! Dar dacă „amenda” constă într-o floare oferită de polițiști, atunci este o faptă foarte frumoasă. Asta s-a întâmplat, în data de 8 Martie, pe drumurile principale ale județului Ilfov!

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 393

Aceste „amenzi” acordate de Ziua Femeii au devenit o tradiție pentru polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov. An de an, lucrătorii de poliție ilfoveni organizează astfel de acțiuni de „sancționare” a doamnelor aflate la volan, de ziua lor internațională. Anul acesta nu au făcut excepție de la tradiție și au acționat pe drumurile principale ale județului, în special în zonele foarte aglomerate, pentru ca, prin gestul lor, să încerce să reducă din stresul provocat de traficul intens.

Flori, urări de bine și… sfaturi

Astfel, pe 8 martie, echipajele de poliție s-au regăsit pe Drumul Național 1, în apropierea stațiunii Snagov și a orașului Otopeni, pe Drumul Național 2, în Voluntari, dar și în cartierul Pipera. De asemenea, polițiștii ilfoveni au oferit flori participantelor la trafic și pe Drumul Național 3, în apropierea orașului Pantelimon, la intersecția Drumului Național 4 cu Centura București, precum și la intrarea în localitatea Domnești. Jurnalul de Ilfov i-a întâlnit pe polițiști în exercițiul funcțiunii pe Drumul Gării, din Otopeni. Ei opreau autovehiculele la volanul cărora se aflau doamne, le ofereau flori și le urau sănătate și bucurii, o primăvară frumoasă, dar le și sfătuiau să respecte regulile de circulație, să conducă atent pentru a preveni evenimentele rutiere neplăcute. Deși unele dintre șoferițe se speriau inițial și pregăteau documentele pentru control, zâmbetul le revenea pe față la vederea florilor oferite de polițiști. Îndrăgita interpretă de muzică ușoară Corina a căzut și ea pradă intransigenței agenților de circulație și a fost, de asemenea, aspru „amendată” cu o splendidă gerberă. Corina a fost foarte încântată de gestul ag. șef adj. Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, s-a fotografiat cu acesta și a postat fotografia pe o rețea de socializare. Cert este faptul că toate doamnele „amendate” au fost plăcut surprinse de gestul polițiștilor ilfoveni, multe dintre ele îmbrățișându-i pe aceștia.