Ana Maria Dumitru

De 1 Mai, la Mogoșoaia, s-a petrecut ca în povești, aceasta fiind practic și ziua în care s-a dat startul sezonului de evenimente al acestui an, după o iarnă lungă ce părea că nu are de gând să se lase înduplecată să plece niciodată.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 401, ediția print 

O adevărată sărbătoare la iarbă verde, cu foarte multă lume dornică de petrecere și voie bună. Iar toți cei care au avut inspirația de a veni de 1 Mai în Parcul Mogoșoaia nu au avut ce regreta, pentru că puteai găsi în acest spațiu primitor o explozie de prospețime, bucurie și plăcere de a trăi frumos. Oferta a fost, ca de fiecare dată, pentru toate gusturile și toate vârstele. Comuna Mogoșoaia și-a aștep­tat invitații la un eveniment plin de savoare! Cele mai simpatice rulote, pline cu bunătăți, au poposit în Parcul Mogoșoaia, în Poiana Mică, pentru a își încânta invitații pofticioși cu produse delicioase, care au încântat papilele gustative, de la mic la mare. Am găsit și noi cafele și ceaiuri de tot felul, hamburgeri buclucași, wafels și înghețată de neuitat, ne-am delectat cu tradiționalele grătare și nelipsiții mititeii iar toate minunățiile acestea s-au asortat perfect, pe lângă vin, bere și sucuri, cu câte un pahar aromat de proseco.

Copiii s-au distrat, au cântat și au dansat, cu Magicianul Teo, într-o reprezentație plină nu doar de magie, ci și de învățăminte. Cei mari au avut parte de o minunată seară de folk, muzica de suflet fiind din belșug oferită de Puiu Crețu, Emeric Imre & Jimi El Laco, aceștia din urmă, ve­niți pentru prima oară la Mogoșoaia, tocmai de la Cluj. Datorită acestor artiști minunați, pajiștea din Poiana Mică s-a umplut de lume bună, dornică de relaxare de calitate, și a răsunat în acordurile minunate ale Baladei lui Ciprian Porumbescu sau în cele ale unor melodii fără vârstă,  ce au sporit nostalgia tuturor, precum povestea șoricelului din Pseudofabula lansată în urmă cu peste 30 de ani de Roșu și Negru, povestea renumitei broaștei țestoase cu al său referen buclucaș ”Hai li hai lo …” sau romantica ”M-am îndrăgostit numai de ea”.