Tradiția spune că Sfântul Ilie Tesviteanul are puterea să oprească ploaia și să alunge norii, fiind înzestrat de Dumnezeu cu daruri spirituale din belșug. Lucru dovedit la Buftea, în ziua cinstirii marelui Prooroc, în Parohia Săbăreni. Credincioșii locului au fost ocoliți de furtună, ploaie, tunete și fulgere, în ciuda prognozei meteo care anunța vreme închisă. Pe 20 iulie, aceștia au fost răsplătiți cu mult soare, căldură și o zi specială de rugăciuni tămăduitoare.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 412, ediția print

Într-o zi plină de așteptări frumoase, tineri, copii, părinți și bunici au venit să-și găsească liniștea în mica biserică ocrotită de Sf. Ilie, mare făcător de minuni. Cum părintele paroh, Florin Badea, iubește faptele mărețe și nu pune niciodată nimic înaintea dragostei pentru puterile Cerești și fiii săi duhovnicești, și-a întâmpinat rugătorii cu o slujbă încântătoare, minunate învățături sufletești și numeroase surprize spirituale. În biserica împodobită în chip deosebit cu o varietate de icoane mângâietoare, care chemau la înfrumusețarea sufletească, toată lumea a fost primită cu dragoste și bunătate, sub deviza unui singur îndemn: sporire și unitate în credință.

„Pentru această mare sărbătoare creștină ne-am pregătit mai întâi duhovnicește. Mulți dintre credincioșii noștri au postit și s-au spovedit, pentru a se întâlni cu Hristos prin Sf. Împărtășanie. În pofida faptului că s-au anunțat ploi, Sf. Ilie și-a arătat dragostea față de noi și de biserica sa, și ne-a dăruit vreme plăcută. Ne-am bucurat de prezența unui număr mare de credincioși. Sărbătoarea de astăzi, închinată Sf. Ilie, cel care a adus numeroși oameni la slujirea adevăratului Dumnezeu, oprind închinarea la idoli, este o chemare pentru ca noi toți să renunțăm la idolii vremurilor noastre și la toate patimile omenești, inclusiv ură, mânie, invidie, desfrânare, privit la televizor și utilizarea tehnologiei inteligente când acestea ajung să fie mai importante decât Dumnezeu, să ne ocupe timpul cu informații care ne îndepărtează de familia creștină, de valorile morale și de Divinitate. Toată lumea trebuie să știe că viața Sf. Ilie ne arată că dacă nu-L părăsim pe Dumnezeu, El ne va purta pururea de grijă. Mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat în rugăciune și care ne sprijină necontenit!”, ne-a spus părintele paroh, Florin Badea.