Derby-ul codașelor a avut un rezultat pe care puțini l-ar fi anticipat, mai ales dacă luăm în considerare faptul că „vulturii” jucau acasă și reușiseră chiar să marcheze primul gol. Totul părea să se îndrepte către un deznodământ favorabil pentru formația lui Falub, dar elevii lui Bergodi au fost de altă părere și au reușit să părăsească astfel ultimul loc al clasamentului.

Cele două părți ale confruntării au fost total diferite. În prima repriză am asistat la o partidă anostă, fără prea multe faze de poartă, cu pase interminabile la mijlocul terenului sau către portarii proprii, din partea ambelor combatante. Niciuna dintre acestea nu a arătat un joc consistent, toate „ostilitățile” desfășurându-se după scenariul „dă-mi-o mie, na-ți-o ție, iar Concordia a excelat doar la numărul faulturilor, astfel că rezultatul de pe tabela de marcaj arăta un scor „binemeritat”, pentru ambele echipe.

Lanterna roșie ajunge la Concordia

După pauză, jucătorii lui Falub au părut mult mai determinați și și-au dominat în mare măsură adversarii. Primul semnal pentru „vulturi”, l-a dat Cadamuro, în urma unei acțiuni individuale din minutul 68, în care a „croșetat” vreo cinci adversari și l-a întins bine pe Vâtcă, care a respins in extremis peste poartă. Un minut mai târziu avea să vină și golul celor de la Concordia, prin Sofian Moussa, care a reluat cu capul în colțul din dreapta al porții apărate de Vâtcă. Așa cum spuneam, se părea că formația din Chiajna avea să reușească o victorie prețioasă împotriva rivalei sale la evitarea retrogradării.

Dar n-a fost să fie! Doar 2 minute s-au bucurat fotbaliștii Concordiei, pentru că, în minutul 71, Tudorie a șutat excelent la colțul lung al porții apărate de Caparco, după o acțiune individuală, și a bifat a șasea reușită a sezonului. A fost semnalul unui dezastru pentru jucătorii Concordiei. După alte patru minute (’75), Ionuț Balaur o aduce pe FC Voluntari în avantaj, pentru ca Gadze să pecetluiască rezultatul partidei cu un șut perfect la rădăcina barei porții lui Caparco, în urma unei acțiuni pe cont propriu (’87).

Urmează două meciuri grele pentru ambele echipe, cu Dinamo și respectiv cu FCSB, în ultima etapă din sezonul regulat, dar cele două formații ilfovene privesc cu speranță spre evoluțiile din play-out.

Bergodi, bucuros la culme

Italianul aflat la cârma lui FC Voluntari s-a arătat foarte bucuros, la finalul meciului, deși nu a apreciat foarte tare prestația elevilor săi.

„Cred că oricărei echipe îi este greu când primește un gol. Dar am reacționat foarte bine după aceea și am dat trei goluri frumoase. Mă bucur de acest moment, este o victorie foarte importantă, pentru că vom părăsi ultima poziție a clasamentului. Încet, încet începem să facem treabă bună, dar mai avem mult de muncă. Băieții au jucat binișor și vreau să-i felicit, chiar dacă nu au făcut un joc strălucit, dar această victorie în deplasare împotriva unei concurente la salvarea de la retrogradare este foarte importantă. Cred că avem aceleași șanse ca și celelate echipe (Concordia și Dunărea – n.r.) să ne salvăm de la retrogradare”, a spus Bergodi la Digisport 1.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.441