Garda Forestieră, Direcția Silvică, Poliție, jandarmi călare, pe jos sau însoțiți de patrule canine veghează pădurile din jurul Capitalei ˜ Doritorii de grătare la iarbă verde ar trebui să se lase păgubași, pentru că noile amenzi în vigoare sunt foarte mari

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 495

Reprezentanți ai Gărzii Forestiere București, ai Direcției Silvice Ilfov, ai Poliției și Jandarmeriei ilfovene, alături de divizii canine și călare, au patrulat în weekend-ul care a trecut în apropierea pădurilor de la marginea Capitalei, demersul având scopul de a bloca accesul doritorilor de grătare la iarbă verde.

Pe Mirel Idorași, director de control regim silvic și cinegetic, în cadrul Gărzii Forestiere București, și pe Cezar Răduță, din partea Direcției Silvice Ilfov, ­i-am găsit, la prima oră a zilei de sâmbătă, 11 aprilie, în apropierea Pădurii Băneasa, alături de oamenii din subordine. Ne-au declarat că prioritară a fost avertizarea celor găsiți în zonă, pentru că, da, lumea este tentată în continuare să facă plimbări, alergări sau picnicuri în pădure. Iar accesul în Pădurea Băneasa (și nu numai) este restricționat! Sancționarea celor care încalcă prevederile ordonanței militare 3 (în acest caz nefiind vorba de sancțiuni din sfera legislației silvice) se face în cazuri evidente de rea-voință în ceea ce privește respectarea dispozițiilor militare.

Astfel de controale vor avea loc constant, în perioada următoare, mai ales că se apropie zile de sărbătoare. Acțiunile sunt dispuse de Ministerul Mediului, la nivel național, pentru toate localitățile care au pădure limitrofă, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne. Mirel Idorași ne-a precizat că în legătură cu acest tip de activitate a fost informat și Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență (CMBSU), pentru analiză și pentru a decide dacă sunt necesare și alte măsuri suplimentare.

Următoarele controale sunt anunțate, potrivit oficialilor Gărzii Forestiere, în pădurile de la Cernica, respectiv Snagov.