9 C
Bucuresti, RO
miercuri, 17 iulie, 2024
Acasă Actualitate Mesajul prefectului județului Ilfov, Daniel-Tudorel Zamfir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Mesajul prefectului județului Ilfov, Daniel-Tudorel Zamfir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

”Anul acesta, Paștele, cea mai mare sărbătoare a creștinătății ortodoxe, ne-a găsit într-un moment dificil și complet diferit, care ne transformă viața și ne modifică tradițiile și datinile pe care le așteptam și le urmam în aceste zile sfinte.

În primul rând, vreau să transmit cele mai calde mulțumiri tuturor celor care se află neobosit în prima linie – personal medical, polițiști, jandarmi, cadre militare -, dar și familiilor lor, fără a căror susținere nu ar fi posibilă lupta continuă pe care o ducem împotriva unui virus extrem de periculos pentru noi toți.

Acum, mai mult ca niciodată, ne-am dori să-i întâlnim pe cei dragi și să le fim alături. Tot acum, însă, este momentul să dovedim capacitatea noastră de a fi disciplinați și solidari. Acum, când fizic suntem distanțați unul de celălalt, vă îndemn să ne gândim cu smerenie că a sta în casă și a respecta restricțiile impuse reprezintă o dovadă de grijă și iubire față de copiii, părinții și bunicii noștri.

Chiar dacă, anul acesta, trebuie să petrecem Sfintele Sărbători departe de cei pe care ni i-am dori alături, vă îndemn să aveți încredere că speranța și puterea luminii din sufletele noastre ne unește și ne întărește! Vom ieși cu bine din această grea încercare și vom putea fi împreună din nou, doar protejându-ne pe noi și pe cei dragi prin aplicarea cu strictețe a măsurilor de protecție impuse pentru limitarea răspândirii virusului.

Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru binele și sănătatea tuturor. De aceea, vă rog să respectați toate restricțiile și toate regulile privind conduita socială și conduita de prevenție în perioada sărbătorilor pascale și să STAȚI ACASĂ.

Sfintele Sărbători să ne aducă tuturor alinare, sănătate, pace sufletească, puterea de a avea răbdare și încredere că va veni ziua când totul va fi bine!”