Crucea Roşie Română continuă să ajute spitalele din linia întâi a frontului pentru combaterea epidemiei de coronavirus. După ce săptămâna trecută i-a oferit Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti un defibrilator, iată că în aceste zile, organizaţia sprijină aceeaşi unitate sanitară şi cu un bronhoscop.

 

Dispozitivul permite vizualizarea interiorului arborelui traheobronșic (procedură care poartă denumirea de bronhoscopie). Acesta ajută la stabilirea unui diagnostic endobronşic şi la efectuarea unor manevre terapeutice, cum ar fi prelevarea de specimene pentru cultură şi biopsie, lavajul arborelui traheobronșic şi extragerea corpurilor străine. Bronhoscopul costă aproximativ 12.000 de euro si a fost achziţionat de Crucea Roşie Română în cadrul unui proiect de ajutorare a spitalelor în contextul pandemiei de coronavirus.

Crucea Roşie Română: „Vom cumpăra şi aparate de purificat aerul pentru acest spital”

„Dispozitivul medical este foarte necesar pacienţilor care suferă de complicaţii majore provocate de infecţia COVID-19. În continuare, pentru aceeaşi unitate sanitară avem în proces de achiziţie: 2 aparate de purificat aerul cu lampa UV în valoare totală de 800 de euro şi un echipament Vscan (un sistem ultraportabil destinat screening-ului ecografic) în valoare de 5.500 euro”, anuntă reprezentantii Crucii Roşii Române, într-o postare pe pagina de Facebook.