Veşti bune pentru toţi românii! Medicamentul Remdesivir folosit cu succes în tratarea pacienţilor cu COVID-19, ar putea ajunge şi în ţara noastră în circa o lună de zile.

 

Informarea vine chiar din partea ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru care spune că medicamentul a fost testat de specialiştii Spitalului Universitar din Chicago, SUA, pe un eşantion de 125 de bolnavi. Rezultatele sunt promiţătoare având în vedere faptul că din totalul pacienţilor incluşi în această cercetare, doi au pierdut lupta cu virusul, iar ceilalţi au fost externaţi deoarece simptomele li s-au ameliorat considerabil.

„Am văzut şi noi studiul din SUA. Sunt 125 de cazuri şi doar două decese. Urmărim să fie acreditat în Statele Unite, apoi să intre în comunitatea europeană şi îl putem prelua şi noi. Este un răspuns pozitiv (n.r. – la medicamentul Remdesivir) şi un răspuns care promite ca şi tratament electiv pentru coronavirus. Suntem într-o relaţie în care avem o discuţie cu cei care fac acest studiu. În măsura în care receptul este omologat, îl putem aduce în Comunitatea Europeană, va fi omologat şi la noi, în România”, a spus ministrul Sănătătii, Nelu Tătaru, într-o emisiune la Antena3.

Remdesivir este un antiviral folosit până în prezent pentru a trata Ebola.