Apicultorii  care vor să obțină ajutorul de minimis în valoare de 25 de lei/familia de albine pot depune cererile la direcțiile agricole județene începând cu data de 15 septembrie 2021. Beneficiarii vor avea la dispoziție 30 de zile să depună documentele necesare obținerii ajutoarelor financiare.

Crescătorii de albine care vor să obțină ajutoarele financiare trebuie să atașeze la cerere copia atestatului de producător, a certificatului de înregistrate de la Registrul Comerțului sau al asociațiilor și fundațiilor ori a actului în baza căruia își desfășoară activitatea, dovada unui cont bancar activ, dar și copia documentului de înregistrare / autorizare sanitar-veterinară, eliberat de către Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din județul unde-și desfășoară activitatea.

Valoarea cumulată a ajutoarelor de minimis obținute de apicultori, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente, nu trebuie să depășească 20.000 de euro.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.567