După două eșecuri consecutive, FC Voluntari a făcut față cu brio adversarei sale, FCSB, una dintre echipele pretendente la titlu. Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a prestat un joc solid, eficace, cu o apărare foarte eficientă și incursiuni periculoase pe contraatac. Mai mult, FC Voluntari a avut câteva ocazii mari care ar fi putut să-i aducă cele 3 puncte puse în joc.

În cele din urmă, însă, partida dintre FC Voluntari și FCSB din etapa 15 din Liga 1 s-a încheiat cu o remiză albă, scor 0-0, și așa cum spuneam, ocaziile de gol nu au lipsit. 

FC Voluntari a avut prima ocazie importantă a partidei. Meleke i-a pasat foarte bine lui Adam Nemec care a șutat cu dreptul din apropierea porții lui Vlad, dar tentativa sa a fost blocată de portarul roș-albaștrilor, Andrei Vlad.

În minutul 38, Oaidă și-a încercat norocul cu un șut de la distanță, dar balonul a trecut mult pe lângă poarta apărată de Mihai Popa. 

Din prima repriză au lipsit ocaziile importante, dar partida a căpătat dinamică în cea de-a doua parte.

În minutul 47, Octavian Popescu i-a pasat în lateral lui Olaru care a expediat un șut plasat puțin pe lângă poartă. 

Ion Gheorghe a șutat de la distanță în minutul 50, dar nu a nimerit spațiul porții apărate de Andrei Vlad.

Același Ion Gheorghe a șutat din unghi în minutul 63, dar Andrei Vlad a respins în afara terenului. Tot Gheorghe a fost cel care a executat cornerul, iar Gabi Tamaș a reluat periculos cu capul peste poarta celor de la FCSB. 

Ion Gheorghe a centrat de la colțul terenului pentru Marcelo Lopes, dar șutul acestuia a fost blocat. Balonul a ajuns la Meleke, aflat într-o poziție ideală, dar execuția sa a lăsat de dorit.

Marcelo Lopes a reușit să trimită balonul în plasa porții lui Andrei Vlad, dar reușita nu a fost validă pentru că jucătorul celor de la FC Voluntari a fost surprins în ofsaid. 

A fost primul meci de când Edi Iordănescu este antrenorul FCSB când echipa sa nu a înscris.

În clasamentul Ligii 1, FCSB se află pe locul doi, cu 31 de puncte, la opt puncte în spatele liderului CFR Cluj. De cealaltă parte, FC Voluntari este pe locul cinci, cu 25 de puncte.

Urmează două săptămâni de pauză, această etapă fiind ultima din turul campionatului.

Liviu Ciobotariu și-a felicitat jucătorii

La final, antrenorul ilfovenilor a avut numai cuvinte de laudă pentru elevii săi și s-a arătat mulțumit de modul în care a jucat echipa.

„Dacă mă raportez la ocaziile pe care ni le-am creat, și eu consider că au fost mai clare decât cele ale FCSB, mă refer în special la faza lui Adam Nemec și chiar cea a lui Gabi Tamaș, cred că meritam mai mult. Însă este un punct obținut pentru noi, un punct muncit.

Am întâlnit o echipă foarte bună, am avut un meci foarte greu. Așa că vreau să-mi felicit jucătorii pentru efortul depus. Am avut o organizare foarte bună în defensivă, am închis toate culoarele celor de la FCSB, ne-am creat și câteva situații de a marca, pot spune că sunt mulțumit per total.

Încă o dată, îmi felicit jucătorii, am făcut un joc foarte bun și mă bucur că, practic, acest joc e o confirmare a jocurilor bune pe care le-am făcut până în momentul de față. Iată că am terminat turul de campionat printre primele 6 echipe, ceea ce este o performanță pentru noi, pentru Voluntari, ne-am dorit foarte mult acest lucru, l-am realizat, dar mai avem multe partide de jucat, trebuie să o luăm de la capăt”, a spus Liviu Ciobotariu, la finalul meciului.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.574