Fără doar și poate, venirea lui Liviu Ciobotariu la cârma echipei ilfovene a fost providențială pentru formația din Voluntari. O dovadă în plus pentru această afirmație o constituie și victoria din etapa cu numărul 23 din campionatul primului eșalon fotbalistic, cu Gaz Metan Mediaș. În urma acestui succes, FC Voluntari și-a consolidat poziția pe podiumul clasamentului și se apropie din ce în ce mai tare de obiectivul echipei – ocuparea unui loc de play-off.

La polul opus, cealaltă echipă din județul Ilfov, Academica Clinceni, se prăbușește din ce în ce mai vertiginos. Pe lângă problemele financiare și cele de lot, în ultima etapă, formația lui Falub a fost nevoită să amâne confruntrarea cu Farul, din cauză că nu a reușit să adune numărul necesar de jucători, în urma a trei cazuri de COVID-19 înregistrate în formația ilfoveană.

Așadar, FC Voluntari a câștigat meciul de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș, scor 3-1, în etapa cu numărul 23 din Liga 1. După un egal cu Chindia Târgoviște în primul meci din 2022, jucătorii antrenați de Liviu Ciobotariu au reușit și prima victorie de după reluarea campionatului. Prin acest succes, echipa ilfoveană își consolidează locul trei în clasament și are nouă meciuri la rând fără eșec.

Elevii lui Liviu Ciobotariu au început tare meciul și după 21 de minute aveau 2-0, și FC Voluntari a înscris două goluri frumoase în prima repriză. În minutul 2, Vadim Rață a deschis scorul cu o execuție spectaculoasă. Acesta a primit o minge la marginea careului și a șutat din prima, din voleu, trimițând balonul sub bară.

În minutul 21, Adam Nemec a punctat pentru a 5-a oară în acest sezon. Atacantul a marcat cu un șut executat cu piciorul stâng, tot de la marginea careului. 

În finalul primei reprize, Gaz Metan a redus din diferență, la una dintre puținele faze de poartă ale oaspeților. Irobiso a profitat în minutul 45 de o gafă a portarului Mihai Popa, care a degajat greșit, și a marcat de la 6 metri.

În repriza a doua, FC Voluntari a controlat jocul, iar Gaz Metan nu a avut forța să egaleze. Constantin Budescu a intrat pe teren în minutul 61 și a avut un impact aproape imediat. El a centrat perfect, după 6 minute de la intrarea pe teren, pentru Denis Ciobotariu, care a marcat cu capul, de la 6 metri, și stabilit scorul final.

După această victorie, FC Voluntari are 41 de puncte în 23 de partide, iar în etapa următoare va juca, în deplasare, cu CS Mioveni.

Liviu Ciobotariu și-a felicitat jucătorii, după victorie

După încheierea partidei, antrenorul ilfovenilor și-a felicitat jucătorii pentru victoria obținută și i-a lăudat pentru prestația lor din teren.

„A fost un joc foarte bun. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru victorie! Am spus și la începutul partidei că îmi doream să avem un alt aport ofensiv față de primul joc pe care l-am disputat la Ploiești, cu Chindia și sunt bucuros că am reușit să marcăm 3 goluri. Ne-am creat multe situații de a marca, practic, am condus jocul de la un cap la altul, n-am dat
nicio șansă adversarului, doar o greșeală în prima repriză, care ne-a costat și am primit gol. Dar, se întâmplă, așa este la fotbal! Dar, am dovedit că suntem o echipă matură, am trecut ușor peste golul marcat și ne-am făcut jocul nostru și în a doua repriză ne-am creat foarte multe situații de a marca.

Mai avem 7 meciuri de jucat, sunt 21 de puncte puse în joc, trebuie să fim la fel de concentrați, cum am fost și astăzi și în primul joc, de la Chindia, și să luăm meci cu meci. Și vom vedea, în momentul de față este clar că suntem pe un drum bun”, a declarat Liviu Ciobotariu, la final.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.585