Sub îndrumarea părintelui Dănuț Apostol și prin dragostea clericilor Mănăstirii Sitaru, sâmbătă, pe 8 octombrie, câteva zeci de copii din comuna Snagov au descoperit frumusețea credinței creștin-ortodoxe și s-au familiarizat cu viețile sfinților, care ne sunt tuturor model pentru o trăire duhovnicească.  

Micuții au făcut un popas la Mănăstirea Sitaru, vestit monument istoric, preț de câteva ceasuri unde s-au închinat, s-au rugat, au aflat cât de importantă este iubirea față de aproape, prietenia, postul, au descoperit lucruri impresionante  despre virtuțile creștine și naționale. Ore-ntregi copiii s-au bucurat de frumusețea acestui sfânt lăcaș cu ale sale coloane înalte și picturi fascinante. Ei au găsit aici un colț de Rai, unde candela credinței este mereu aprinsă și îndeamnă la rugăciune și la înălțarea inimii către Dumnezeu. Impresionați de dimensiunile monumentale ale mănăstirii și de frumusețea sa arhitectonică, micuții și-au umplut sufletele cu admirație față de valorile sacre. Icoanele și obiectele bisericești deosebite care împodobesc lăcașul de cult le-au fost dezvăluite pe îndelete și prezentate în mod minunat. După cum se știe, Mănăstirea Sitaru este una dintre cele mai frumoase mănăstiri din România. Aceasta este închinată Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor și al familiilor. Lăcașul de cult nu este doar o oază de liniște și regăsire sufletească, ci și o adevărată nestemată. El deține obiecte bisericești extrem de valoroase.
Momente de binecuvântare, izvorâte din iubirea nesecată a Domnului 
Copiii au fost super încântați de vizita făcută, mai ales că s-au putut juca în voie și cu animăluțele din mica fermă a mănăstirii. Momentele petrecute de micuți la Mănăstirea Sitaru au dovedit, încă o dată, că inocența copilăriei este cel mai frumos dar al lui Dumnezeu. „Sâmbătă, elevii de la Școala Generală din Snagov, județul Ilfov, alături de cadrele didactice, părinți și preotul Dănuț Apostol, au avut bucuria de a vizita mănăstirea noastră. Micuții s-au familiarizat cu lăcașul de cult, au avut șansa de a înțelege ce se întâmplă în Sfântul Altar, în cadrul unui atelier tematic. Bineînțeles, atracțiile principale au fost Evanghelia, sfintele vase, chivotul și alte obiecte de cult, văzute sau atinse pentru întâia oară. Ulterior, am vizitat bucătăria unde au văzut vase mari și o sobă pe măsură, la care tocmai se pregăteau bucatele pentru prânz. După introducerea dedicată viețuirii de zi cu zi a monahilor, animăluțele din micro ferma mănăstirii au reprezentat interes inedit pentru micii școlari. Puțin sfioși în fața văcuțelor, prea mari pentru o joacă pe cinste, cei mici și-au făcut repede prieteni, alergând după purceluși, admirând vițeii, mângâind un cățeluș dornic de iubire și oferind întreaga lor atenție, micutelor rățuște. Nici pisicile nu au scăpat nesmotocite, înțelegând parcă dragostea copiilor, motiv pentru care le-au oferit multă tandrețe. Între toate, motanul negru, Zgăibărici, și-a arătat întreaga disponibilitate, dând dovadă de multă răbdare. Parcă nu-i ușor să fii alintat de cel puțin 20-30 de copii. Și întru toată zarva, plină de clinchete vesele, timpul s-a oprit din iureșul altor obligații. Am zâmbit și noi pe săturate, ­lăsându-ne sufletele, pentru câteva clipe, să se gudure de copilăria de altă dată. Sublima și nepământeana copilărie, aidoma îngereștilor cete care cu bucurie, neîncetat, slavoslovesc pe Domnul (n.r. – preamăresc pe Dumnezeu)!  Vizita „îngerilor pământeni – copiii” este revărsare de har, de binecuvântare, izvorâte din iubirea nesecată a Domnului, pe care, adesea, nu o înțelegem. Trăim între îngeri și nu deslușim nimic din taina și dragostea lui Dumnezeu, revărsate cu prisosință asupra noastră și cât de goi rămânem în zbuciumul unei zile pline de trudă. Cu bucurie și recunoștință, mulțumim părintelui Dănuț Apostol, colegilor sfinției sale din corpul didactic și părinților, pentru dragostea cu care ne-a cercetat, ­oferindu-ne acest prilej de mângâiere sufletească”, a spus părintele Hristostom Iorgulescu,  coordonatorul eve­nimentelor culturale, educaționale și sociale, derulate de Mănăstirea Sitaru.