Ştiaţi că, în afară de hitul clasic al lui Prince, există alte peste 600 de melodii din toate genurile muzicale şi toate generaţiile care menţionează cuvintele „Chevrolet”, „Chevy” sau denumirea unui model Chevrolet în versurile lor?

Vara anului 1952 a intrat în istorie datorită  lansării modelului Chevrolet Corvette şi a programului radio „rock and roll”, iar în anii următori aceste două elemente de referinţă s-au influenţat reciproc şi au devenit legende, fiecare în stilul său.

Începând cu acel an, muzicieni precum Don McLean, cu „American Pie” şi Eric Clapton, cu „I’ve Got a Rock ‚N’ Roll Heart” au făcut referiri în versurile lor la autove-hiculele Chevrolet pe care le-au admirat pe şosea sau pe care le-au condus.

Pentru a sărbători vasta cultură muzicală Chevrolet şi aniversarea de 60 de ani a modelului Corvette decapotabil, Chevrolet a creat un top cu 10 melodii de vară care să sărbătorească marca legendară şi autovehiculele sale.

„Chevrolet a vândut peste 200 de milioane de autovehicule şi camioane la nivel mondial pe parcursul istoriei sale de 101 ani, marcând vieţile multor proprietari, fa-milii şi fani”, a declarat Beate Stumpe, Director de Marcă şi Marketing la Chevrolet Europe. „Trebuie să recunoaştem aceste legături şi să sărbătorim rolul mărcii Chevrolet în vieţile oamenilor.”


Cele mai bune 10 melodii de vară de la Chevrolet dedicate legendarului Corvette:

 Little Red Corvette, Prince – „Little red Corvette, Baby you’re much too fast”

 99 99 In The Shade, Bon Jovi – „I got the radio blasting in my old man’s Chevrolet”  

 American Pie, Don McLean – „Drove my Chevy to the levee, but the levee was dry”

 Crocodile Rock, Elton John – „Had an old gold Chevy and a place of my own”

 I’ve Got A Rock ‘N’ Roll Heart, Eric Clapton – „I get off on ‘57 Chevys”

 Tim McGraw, Taylor Swift – „Just a boy in a Chevy truck”

 Camaro, Kings Of Leon – „She look so cool in her new Camaro”

 How Bizarre, OMC – „Is that a Chevy 69? How bizarre, how bizarre, how bizarre”

 The Greeting Song, Red Hot Chili Peppers – „My Chevrolet rollin’ to another play day”

 Water, The Who – „My Chevrolet just made steam”