Opel a ales capitala modei, Paris, pentru lansarea internaţională a noului model ADAM. În cadrul „Mondial de l’Automobile” (29 septembrie – 14 octombrie 2012), potenţialul nelimitat de personalizare al modernului ADAM va fi prezentat pentru prima dată în direct, în faţa publicului. Vizitatorii standului Opel situat în Pavilionul 5.2 (standul nr. 501) vor putea admira o colecţie vastă de modele ADAM, ce reprezintă doar câteva dintre numeroasele combinaţii de dotări, elemente de decor, jante şi combinaţii personalizate unice.

În diferite puncte ale standului Opel cu o suprafaţă de 2.014 mp vor fi montate mai multe ecrane interactive, care le vor permite vizitatorilor să exploreze toate po-sibilităţile de personalizare, inclusiv noul sistem infotainment „IntelliLink” aflat la bordul noului ADAM. Cu ajutorul sistemului „IntelliLink”, smartphone-ul proprietarului este integrat în autovehicul şi, astfel, aplicaţiile online pot fi accesate din habitaclu. ADAM este singurul autovehicul din segmentul său echipat cu un sistem ce permite conectarea atât a smartphone-urilor cu sistem de operare Apple iOS, cât şi a celor cu Android. 

Despre Opel ADAM

Având o lungime de aproape 3,70 m, noul autoturism şic şi agil de la Opel este perfect pentru traficul urban. Spre deosebire de alte modele concurente, Opel ADAM iese în evidenţă printr-un aspect modern şi îndrăzneţ, având la bază designul retro. Acoperişul „plutitor” uimitor şi unic, este deconectat de caroserie, permitând o com-binaţie unică de două nuanţe.

În interior, modelul Opel ADAM poate transporta până la patru persoane, care se vor bucura de o atmosferă specifică autovehiculelor din clasa premium şi de un spaţiu generos, neobişnuit pentru un autovehicul de dimensiuni mici.

Vizitatorii „Mondial de l’Automobile” vor putea descoperi inovaţiile modelului ADAM, ce introduce o abordare complet nouă în materie de niveluri de echipare. În loc să aleagă între nivelurile de echipare deja cunoscute, modelul Opel ADAM le oferă clienţilor posibilitatea de a alege între cele trei stări de spirit sau lumi extrem de indi-vidualizate: ADAM JAM este neconvenţional, la modă şi plin de culoare, ADAM GLAM oferă o configuraţie elegantă, rafinată şi sofisticată, iar ADAM SLAM îi atrage pe cei cu o atitudine energică şi sportivă.  

Modelul Opel ADAM va fi disponibil pentru început cu trei motoare pe benzină eficiente (1,2 litri şi 51 kW/70 cp, 1,4 litri şi 64 kW/87 cp şi 1,4 litri şi 74/100 cp). Toa-te sistemele de propulsie sunt disponibile cu pachetul tehnologic ecoFLEX, inclusiv sistemul Start/Stop, ce permite reducerea consumului de carburant.