O întrebare hamletiană, pe care și-o pun staff-urile tehnice ale celor două echipe ilfovene din Liga I. După un parcurs pe care nu puţini l-ar caracteriza drept dezastruos, „Vulturii” și „Marinarii” de Voluntari caută soluţii disperate pentru a nu retrograda în eșalonul inferior.

Concordia Chiajna, după ce s-a „debarasat” de 14 jucători, a purces la un cantonament în Italia, la Corato, unde Adrian Falub a început pregătirile în forţă, punând un accent deosebit pe pregătirea fizică a elevilor săi. În cea de-a patra zi a stagiului de pregătire, „vulturii” au dat primul test, într-un meci amical cu AS Bisceglie, echipă care evoluează în liga a patra din peninsulă. Un test, am putea spune, trecut cu brio de jucătorii echipei din Chiajna, care au câștigat meciul cu 1-0, prin golul marcat de Pena în minutul 49, după o pasă scurtă în interiorul careului mic recepționată de la Cristescu. Cu ocazia acestei confruntări, Falub a testat un jucător italian, Gabriele Zer­bo, aflat sub contract cu italienii de la Palermo, care a primit acceptul clubului să dea teste cu echipa din Chiajna. Zerbo este văzut ca un posibil înlocuitor al lui Lazăr, în aripa stângă a liniei de mijloc. Falub a început în formula: Matache, Novacek, Burnea, Răsdan, Grădinaru-Giurgiu, Serediuc, Purece, Zerbo, Roșu-Răducanu. În partea a doua au evoluat: Răducanu (Iacob), Bucurică, Mamele, Tincu, Bărboianu-Giurugiu- Cristescu, Serediuc, Purece, Răducanu-Pena.

 

Patru portari, munciţi „la greu”

În ciuda vremii nefavorabile provocată de ploaie,  Falub nu și-a menajat deloc elevii sâmbătă, 16 ianuarie, în a șasea zi a cantonamentului de la Corato. Tehnicianul „vulturilor” a comandat de la ora 10 un antrenament fizic extrem de solicitant. Cei mai solicitaţi au fost cei patru portari din lotul Concordiei, Matache, Gudea, Iacob și Voicu, pentru care Ioan Cîmpeanu, antrenorul lor, a pregătit o ședință cu zeci de plonjoane. Așadar, fotbaliștii Concordiei, se pare, au viaţă grea în Italia. Rămâne de văzut dacă aceste eforturi vor da roade, iar ilfovenii vor reuși să se salveze, în ultimă instanţă, de la retrogradare, având în vedere faptul că, pe 13 februarie, vor întâlni Steaua, echipă pusă pe fapte mari, în urma transferurilor promiţătoare din această iarnă. După care, în etapa următoare, Chiajna va întâlni Dinamo București, o altă echipă cu pretenţii la titlu…

 

FC Voluntari se întărește

Echipa „marinarilor”  de Ilfov se întărește și ea, la rândul său, cu jucători din străinătate. „SMURD”-ul Gigi Mulţescu încearcă să găsească soluţii pentru echipa care nu a reușit decât 2 victorii în 23 de etape. Astfel Voluntari anunță că fotbalistul bulgar, în vârstă de 25 de ani, Venelin Filipov, a fost transferat de la Beroe Stara Zagora și a semnat un contract valabil până la finalul sezonului 2016-2017.  El și-a început cariera de profesionist la 18 ani, pentru divizionara secundă Chernomorets Pomorie, unde a evoluat în 29 de meciuri. Cel de-al doilea stranier  transferat de FC Voluntari este Jeffrey Monakana.

El a fost transferat de la divizionara secundă a Angliei, Brighton & Hove Albion și a semnat un contract valabil până la sfârșitul sezonului actual, cu opțiune de prelungire. Jucătorul în vârstă de 22 de ani a plecat în Antalya – Turcia și s-a alăturat lotului pregătit de Gheorghe Mulțescu. Celor doi jucători veniţi din străinătate li s-a alăturat și un veteran, Mircea Bornescu, care a plecat și el în cantonamentul din Antalya. Bornescu a fost transferat liber de contract, după despărțirea de Rapid București și a semnat un contract valabil până la sfârșitul sezonului 2016-2017.