Cea mai mare competiţie internaţională de pescuit sportiv din România 

Tâncăbești, 6-11 august, 2013

Marţi, 6 august, la ora 12:00 s-a dat startul “MCRA”. E cunoscută şi ca marea “GALĂ A CRAPULUI ROMÂNESC”, sau “BEST 5”.

La toate ediţiile de până acum, au participat echipe din: Sudan, Franţa, Turcia, Italia, Republica Moldova, România, Anglia, Ungaria, Germania, Ucraina, Grecia, Liban, Iordania. Confruntarea are loc pe standuri, plasate pe malul a peste 50 de ha luciu de apă.

Tâncăbeşti – Europa – Orientul Apropiat – Africa

Sunt continente şi zone ale lumii pe care acest loc le-a adunat, ca prestigiu al participării echipelor de campioni. 

Marţi, 6 august, dis-de-dimineaţă a început organizarea concursului. S-au trecut în revistă: regulamentul, premiile, arbitrajul. S-au tras la sorţi standurile de pescuit ale echipelor, s-au organizat sectoarele. 

 Participanţi

Cele 30 de echipe au fost repartizate în trei sectoare. Cinci zile, se pescuieşte non stop. Adică 120 de ore. 

Nimeni nu are voie să-şi părăsească locul, până la final. Fiecare echipă are propriul echipament de campare, truse şi accesorii de pescuit. 

Totul se încheie duminică, 11 august, la ora 12:00. 

Festivitatea de premiere – în aceeaşi zi, după ora 15:00. 

Premii

Echipa care adună cei mai mari cinci peşti ia 10.000 de euro. Cea care prinde cel mai mare pește al concursului ia 5.000 de euro. Mai sunt premiate locurile II şi III. Urmează alte 3 sectoare de premii, cu sponsorii săi, fiecare cu produse de pescuit, ustensile, instrumente şi nadă specială, în valoare de 1.500 şi 1.000 de euro. 

Premiile au avut aceeaşi valoare, la fiecare ediţie. 

Andrei Vlădeanu – organizator MCRA

Este pescar vicecampion mondial, redactor şef al revistei “Pescuitul pentru toţi” şi realizator TV. “După competiția de acum, ne aşteaptă Texas-ul. În februarie 2014, acolo va fi concursul “TEXAS 44”. Are cele mai mari premii din lume. Echipa care câştigă aici se va duce în SUA, pe cheltuiala integrală a americanilor. Adică tot. Masă, casă. Sunt alocaţi şi bani de cheltuială. Premiile cumulate sunt de 50.000 de dolari”.  

Peter Micula – campion mondial

Câştigător al Cupei Mondiale la “Worl Carp Clasic”, cea mai mare competiţie din lume, ediţia 2012, la Bolsena, în Italia. A confruntat concurenţi din 21 de ţări. 

Aici, la MCRA Tâncăbeşti concurează pentru a doua oară, în echipa PVTV, România. 

Frank Warwick – conducător echipă Anglia 

Are doi parteneri: Mark Hunter şi Gun Aitkins.  “Acest concurs este preferatul meu. Garantat, ai parte de acţiune. În plus, fiecare echipă are şansa unei mari capturi. Este o competiţie interesantă, frumoasă, dinamică. În plus, zona e încântătoare”.

Radu Morar – şef echipă PVTV, Ungaria

E directorul canalului PVTV din Ungaria şi patronul  firmei “Tematic Cable”, ce deţine licenţe TV Pescuit şi Vânătoare. Lucrăm de 13 ani şi avem 14 milioane de abonaţi. 

“Sunt născut la Oradea. Dar stau de 23 de ani în Ungaria. Am fost aici la fiecare ediţie a MCRA. Este cel mai bun concurs din viaţa postului nostru tv. Locurile şi oamenii sunt senzaţionale. Dincolo de agrement, ceea se întâmplă e de excepţie. Pentru România, locul ăsta este nr 1”.