Pelerinajul care este în plină desfășurare și care va fi accesibil creștinilor ortodocși până la data de 28 octombrie, oferă posibilitatea credincioșilor de a se ruga și închina și la cinstitele moaște ale Sfinților Împărați Constantin și Elena și ale Sfântului Ierarh Nectarie care sunt așezate la loc de cinste, în interiorul Catedralei Patriahale. Spre binecuvântarea credincioșilor au fost aduse, din Mitropolia de Veria (din Grecia) și moaștele Sfântului Ierarh Grigorie Palama.

Hramul a început cu procesiunea “Calea Sfinților”
Hramul închinat Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor a început oficial astăzi, cu procesiunea “Calea Sfinților” care se desfășoară chiar în acest moment. Astfel, sunt purtate în procesiune pe străzile Capitalei atât sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor cât și cele ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, ale Sfântului Ierarh Nectarie și ale Sfântului Ierarh Grigorie Palama împreună cu icoana Sfântului Ierarh Grigorie Palama și a părinților săi.
Prima coloană a plecat în jurul orei 12:30 de la Catedrala Patriarhală cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou pe traseul: Catedrala Patriarhală – Str. Patriarhiei – B-dul Regina Maria – baza Dealului Patriarhiei (Piața Unirii). A doua coloană a plecat de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena și ale Sfântului Ierarh Nectarie pe traseul: Calea Șerban Vodă – Str. Bibescu Vodă, baza Dealului Patriarhiei (Piața Unirii). Ambele coloane se întâlnesc la baza Dealului Patriarhiei cu delegația Mitropoliei din Veria (Grecia) alături de care vor urca în procesiune spre Catedrala Patriarhală.
Acum are loc primirea Sfintelor Moaște de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Altarul Mare de Vară unde se săvârșește slujba Polihroniului. Apoi icoanele și cinstitele moaște vor fi depuse spre închinare în Baldachinul Sfinților de pe Colina Patriarhiei, pentru credincioși.