”Până nu plouă, nu ies roadele” (proverb românesc). Iar aici, e vorba despre succes și bucuria copiilor

Chitila. Campioni ilfoveni, calificaţi la faza naţională

Fotbalul şi-a reînnoit însemnele sportului rege. Între campioni, elevii sportivi au fost, din nou, protagoniştii de succes ai unor întreceri remarcabile. Participarea lor în număr mare şi trofeele acestei ediţii au făcut din “Cupa Tymbark Junior” cea mai importantă competiţie fotbalistică pentru şcolari, cu vârste între 6 şi 12 ani. Iar elevii Şc. gimn. „Prof. Ion Vişoiu”, din Chitila, ­şi au înscris în palmares o nouă victorie a calificării lor la faza naţională.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 448

Rafalele de ploaie măruntă şi deasă căzute joi, 11 aprilie, i-au dat competiţiei un farmec absolut special. De el s-au bucurat toţi jucătorii, aşa cum numai copiii şi îndrăgostiţii o pot face. Umbrelele celor care i-au însoţit la Chitila au fost permanent deschise. Dar pe teren, plăcerea şi satisfacţia jocului au încununat o zi deosebită. Iar rezultatele şi trofeele dobândite se vor adăuga memoriei fiecăruia dintre cei peste 300 de sportivi combatanţi.

Organizatori și oaspeți de onoare

Evenimentul s-a petrecut, pentru al 2-lea an consecutiv, la Chitila. A fost faza zonală  a cupei, dinaintea celei naționale care va avea loc la finalul lunii mai a acestui an. Școala gimn. „Prof. Ion Vișoiu”, gazda  competiției, a organizat meciurile pe 4 terenuri ale Stadionului Central „Ovo Design”, al orașului.

Federația Română de Fotbal (FRF), condusă de președ. Răzvan Burleanu, a făcut o echipă remarcabilă a organizatorilor, alături de Tymbark Maspex România – preşed. Krzysztof Grabowski,  Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), Inspectoratele şcolare din ţară, între care și IŞJ Ilfov. Pentru ediția acestui an, desfășurată pe etape în toată țara, s-au înscris peste 131.000 de elevi sportivi, cu 5 % mai mulți ca în anul precedent.

De remarcat prezența la Chitila a marelui fotbalist Miodrag Belodedici – dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni – care este și ambasadorul „Cupei Tymbark Junior”, încă de la prima ei ediție. Între cei sosiți ­să-și susțină echipele copiilor campioni s-a aflat și Ioan Niculae, proprietarul InterAgro Grup și finanțator al Clubului de fotbal Astra Giurgiu.

Gazde și premii speciale

Șc. gimn. „Prof. Ion Vișoiu” a pus la dispoziția bunei organizări a evenimentului echipa sa de profesori de educație fizică și sport. Din ea au făcut parte Marian Gîrleanu, Cristina Niță, Andrei Mirel și Gh. Dumitrescu.

De la prof. Marian Gîrleanu am aflat că: „Dintre cei 1.300 de elevi ai școlii noastre, mulți fac parte din echipele cu care ­ne-am prezentat foarte bine la această competiție, pe toate categoriile de vârste. Ca, de altfel, în toți anii trecuți. Cupa Tymbark se desfăşoară pe mai multe faze: în şcoli, localităţi, judeţe, apoi pe zone, cum s-a petrecut astăzi.  Aici, au participat echipe de elevi sportivi ai școlilor din cinci județe: Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova şi Teleorman. Din păcate, cei de la Călărași nu au venit. La buna organizare de acum, ne-am bucurat de sprijinul Fundației Pro Chitila și a CS din orașului nostru. La fel a contribuit și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Ilfov, prin insp. ei de specialitate, prof. Constantin Fînaru, care a oferit cupe și medalii tuturor învingătorilor clasați pe primele trei locuri, în plus față de diplomele și trofeele dăruite de organizatorii principali ai competiției. Le mulțumim tuturor pentru buna susținere, inclusiv administrației noastre locale, conduse de dl. primar Emilian Oprea”, a precizat el.

Campionii ilfoveni

Două dintre echipele micilor fotbaliști chitileni și-au câștigat meritul de a fi prezente la faza națională a „Cupei Tymbark Junior”, și anume: fetele, de la categoria de sub 8 ani (U 8), pregătite de prof. Cristina Niță și băieții de sub 12 ani (U 12), conduși de prof. Marian Gîrleanu. Buna lor pregătire și îndrumările prof. coordonatori iată că i-au adus pe podiumul câștigătorilor. ”Vrem ca și în competițiile următoare, să ne situăm tot pe primele locuri ale succesului”, a conchis interlocutorul nostru.