Societatea de Transport București (STB) va scoate în traseu, din 18 mai, toate autovehiculele din parcul auto circulant, anunță Primăria Capitalei.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 498

Accesul în mijloacele STB va fi însă limitat: călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța regulamentară de 1,5 m. Urcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face doar pe ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși. În punctele de transbordări masive și cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumați la accesul în vehicule de către controlorii STB, sprijiniți de Poliția Locală.
Instituția transmite că toate vehiculele și stațiile de așteptare sunt dezinfectate cu substanțe care distrug virusurile. ”Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm celor care folosesc mijloacele de transport în comun să își protejeze nasul și gura cu măști medicale sau confecționate din material de bumbac, dar și ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare). Călătorii sunt rugați să respecte de asemenea și noile reglementări privind distanțarea socială”, se arată în comunicatul transmis de municipalitate.