Doi muncitori au fost prinși sub un mal de pământ, în timp ce săpau un șanţ în localitatea Snagov. Mai multe echipaje de salvatori au încercat mai bine de trei ore să îi scoată la suprafaţă, dar, din păcate, aceștia au fost găsiţi morţi.

 

Intervenţia pentru scoaterea din groapă a celor doi muncitori a fost îngreunată de faptul că malurile trebuiau stabilizate pentru a se ajunge în zona în care aceștia se aflau, acoperiţi în întregime de pământ.

După mai bine de trei ore, pompierii salvatori au reușit să îi scoată pe cei doi muncitori la suprafaţă, însă echipajele medicale nu au mai putut face nimic pentru salvarea acestora, fiind constatat decesul.

Cei doi muncitori erau angajaţi ai firmei Strong Construct, care face lucrări la reţeaua de canalizare a localităţii Snagov, unul dintre aceștia fiind șeful de echipă, a declarat inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Nicolae Dantes Bratu, sosit la locul accidentului.

Reprezentanţii Poliţiei Ilfov au declarat, la rândul lor, că este vorba despre doi bărbaţi de aproximativ 60 de ani. Aceștia erau angajaţi de Primăria din Snagov pentru executarea unei lucrări la canalizarea localităţii.

Anterior recuperării celor două trupuri, potrivit ISU București-Ilfov, în urma unei sesizări privind surparea unul mal de pământ peste doi muncitori, în Snagov, la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de salvatori și ambulanţe SMURD.

Din păcate, însă, cei doi muncitori au fost acoperiţi complet de pământ, iar salvatorii nu au mai putut să-i recupereze în viață, în condiţiile în care groapa în care lucrau avea o adâncime de cinci metri.

 

Salvatorii nu se puteau apropia de zona unde erau prinși sub pământ cei doi muncitori, fiind necesară stabilizarea malurilor.