Inaugurată de numai două săptămâni, tiroliana din Parcul Lumea Copiilor, din Capitală, a fost închisă. O tânără, asistată necorespunzător de către angajatul care opera tiroliana, a căzut şi a suferit leziuni severe la picior, la sosirea pe platoul inferior.

 

Accidentul a avut loc aseară, tânăra în vârstă de 23 de ani fiind transportată de un echipaj SMURD la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”.

„În loc să o ajute, acesta (n.r. – angajatul care trebuia să o supravegheze şi să o îndrume) ar fi tras de sfoară şi fata a căzut, lovindu-se la picior. Când a anunţat că vrea să sune la 112, operatorul tirolienei a îndemnat-o să nu sune, să se ducă acasă şi să pună gheaţă. Când a văzut că fata era hotărâtă să apeleze numărul pentru urgenţe, şi-a luat toate echipamentele, a spus că se duce la turnul din deal si se întoarce să sune el la 112. I-a dat banii înapoi (20 lei) şi a plecat – doar că nu s-a mai întors deloc! De ce oare a fugit angajatul? Oare sunt în regulă toate actele, avizele, garanţiile, certificatele legale în cazul instalaţiilor tirolienei? Ce punct de vedere or avea ITM, C.N.C.I.R., conducerea Primăriei Sector 4 etc? Ne vom interesa în detaliu privind posibile nereguli”, scriu reprezentanţii USR pe pagina de facebook a formaţiunii politice.

Poliţia a dispus o anchetă în acest caz, iar primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă a dat dispoziţie ca staţia de agrement să fie închisă.