Veronica Toncea, directorul general al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR), a afirmat că, în următoarele două săptămâni, va avea o serie de întâlniri cu băncile comerciale, în vederea garantării achiziției de terenuri făcute de persoanele fizice și juridice în temeiul Ordonanței 43. 

„Pregătim la ora actuală și vom iniția o întâlnire cu băncile comerciale, în următoarele două săptămâni, pentru a îmbunătăți convențiile pe care le avem deja semnate cu aceastea și a introduce în ele (…) elemente de noutate”, a declarat Toncea. „Mă refer la faptul că vom garanta achiziția de terenuri făcute de persoanele fizice și juridice, în baza prevederilor Ordonanței 43. Este un element de noutate, pentru că noi puteam garanta și până acum, dar nu aveam suficiente fonduri la dispoziție ca să putem să abordăm ca produs dedicat tuturor băncilor comerciale”.

Managerul FGCR consideră benefică această măsură, una care vine în sprijinul fermierilor cu suprafețe luate arendă și care vor să le cumpere de la proprietari. „Vorbim de fermieri care vor să cumpere suprafețe într-o limită de 100 ha, știm cu toții Ordonanța, sau de proprietari de ferme de familie care au foarte puțin teren în exploatare și doresc să mai cumpere, ca să-și dezvolte o fermă până la 1.000 ha”, a conchis Toncea.