ACŢIUNI PENTRU VERIFICAREA LEGALITĂȚII COMERȚULUI CU ALIMENTE, ÎN SOCIETĂȚILE COMERCIALE DIN ILFOV

 

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov acţionează în perioada premergătoare sărbătorilor pascale pentru protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi creşterea gradului de siguranţă publică

Ieri, 28 aprilie a.c., poliţiştii ilfoveni au continuat acţiunile desfăşurate în acestă perioadă, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, premergător Sărbătorilor de Paşti, cu preponderenţă a celor de evaziune fiscală.

Au fost verificate societăți comerciale și depozite de pe raza județului Ilfov, în principal, polițiștii având în vedere deținerea de către comercianți a autorizației de comercializare a mărfurilor, a celei sanitar-veterinare, a documentelor de proveniență și a certificatele de producător, modul de expunere și vânzare a produselor.

Astfel, polițiștii au controlat 17 societăți comerciale, iar în urma verificărilor efectuate s-au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 221.000 de lei, pentru abateri de la disciplina financiar-contabilă, conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și au fost confiscate aproximativ 10.000 de tigarete, 62 de litri de alcool și suma de 2.500 de lei.

 

Acest gen de activități continuă și în perioada următoare pentru un plus de siguranță adus cetățenilor din județul Ilfov.