Actriță, activistă, sex simbol și scriitoare, Pamela Denise Anderson este cunoscută în întreaga lume în special pentru rolurile sale din serialele ”Home Improvement”, ”Baywatch” și ”VIP”, precum și pentru apariția incendiară în numărul din februarie 1990 a revistei Playboy.

Pamela Anderson s-a născut la 1 iulie 1967 în British Columbia, Canada. A devenit celebră în chiar momentul nașterii sale, fiind primul copil născut la 1 iulie 1967, ziua în care Canada sărbătorea centenarul întemeierii sale.

A fost pasionată de sport de la o vârstă timpurie, practicând gimnastica de la 7 până la 12 ani, apoi atletismul în timpul liceului. Interesată de artă, filozofie și psihologie, contextul social nu i-a permis să urmeze studii universitare, potrivit http://www.pamelaandersonfoundation.org/.

Lucrează ca ospătăriță, timp de trei ani, pentru ca la 19 ani să se mute în Vancouver.

Un eveniment aparent banal ajunge să o propulseze în centrul atenției media, de data aceasta datorită frumuseții sale. Fiind invitată, cu o întreagă echipă de fitness, la un meci de fotbal din Liga Canadiană, este observată de cameramanul postului național de televiziune, care îi dedică un cadru. La scurt timp, a fost invitată să semneze un contract de publicitate cu o firmă producătoare de bere în spotul numit ”The Blue Zone Girl”. Și, din nou, figura Pamelei Anderson făcea înconjurul țării.

Au urmat fotografii în revista Playboy, în februarie 1990 fiind Playmate of the Month, la insistențele lui Hugh Hefner însuși. Avea să fie începutul unei cariere impresionante, atrăgătoarea blondă fiind singura femeie din istoria revistei americane care a apărut de 14 ori pe copertă și căreia i s-au dedicat 15 editoriale, potrivit Agerpres.ro.

La începutul anilor ’90, a deținut roluri mărunte în filme de televiziune (”Familia Bundy”, 1990, ”Playboy Lisa”, „Tool-Time-Girl” și „Home Improvment”, în 1991).

Rolul care a consacrat-o pe actriță a fost cel al salvamarului C.J. Parker din ”Baywatch” (1992-1997), în care a jucat de-a lungul a cinci sezoane, alături de starul hollywoodian David Hasslehoff. În serialul ”Home Improvement” a făcut parte din distribuție timp de trei sezoane, iar în VIP — în cinci sezoane. În 2013, a jucat în patru episoade ale sitcom-ului canadian ”Package Deal”.

A mai jucat în: ”The Taking of Beverly Hills” (1992), ”Felicity”, ”Snapdragon” (1993), ”Raw Justice” (1994), ”Mike Hammer”, ”The Evolution of Mr. E” (1995), ”Barb Wire” (1996), ”VIP” (1999), ”King of the Hill: The Fat and the Furious” (2002), ”Baywatch Hawaiian Wedding” (2003), ”Scary Movie 3” (2003), ”No Rules” (2005), ”Borat” (2006), ”Stacked” (2005 — 2006), ”Blonde and Blonder” (2008), ”Hollywood & Wine” (2009), ”Costa Rican Summer” (2010), ”Hollywood & Wine” (2010), ”The Commuter” (2010), ”A Russell Peters Christmas Special” (2011, film TV), ”Unity” (2015), ”The People Garden” (2016).

În 2017, fanii Pamelei și ai serialului Baywatch o pot admira în filmul omonim, care îi are în prim-plan pe Dwayne Johnson și pe frumoasa Priyanka Chopra.

A participat sau a fost invitată de onoare la diverse emisiuni TV sau realityshow-uri, precum Big Brother Australia (2008), ediția a șaptea a concursului Bailando 2011 (Argentina), Dancing with the Stars (2010), Big Brother UK (2011), VIP Brother 4 (Bulgaria, 2012), Dancing with the Stars: All-Star (2012), Dancing on Ice (2013).

În septembrie 2010, s-a aflat pentru câteva ore în România, fiind invitată la prima petrecere europeană Playboy Mansion, care a avut loc la Snagov. Cu acest prilej, Pamela Anderson și-a prezentat și cartea „Un vis împlinit” (titlul original ”Star”). Este prima carte scrisă de fosta vedetă a serialului ”Baywatch”, împreună cu actorul Eric Shaw Quinn. Lansat în 2004, în America, volumul a devenit bestseller. La un an după promovarea cărții în turnee, în 2005 a lansat un al doilea roman, ”Star Struck”.

Este o apărătoare înfocată a drepturilor animalelor, fiind un membru activ al organizației PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), alături de care a luat parte la o serie de campanii pentru respectarea drepturilor animalelor. A pus bazele Fundației Pamela Anderson, axată atât pe asigurarea bunăstării animalelor, cât și pe alte aspecte ce țin de mediul înconjurător. Este o vegetariană convinsă.

S-a implicat activ și în alte activități caritabile, precum strângerea de fonduri pentru bolnavii de HIV.

Viața amoroasă a vedetei a ținut permanent prima pagină a ziarelor. Anderson s-a căsătorit în 1995 cu Tommy Lee, toboșarul trupei Motley Crue, la 96 de ore după ce s-au cunoscut. Cei doi s-au despărțit de mai multe ori, dar în 1998, au divorțat. A mai fost căsătorită cu cântărețul Kid Rock și cu producătorul Rick Salomon, și logodită cu modelul Marcus Schenkenberg. Recent, zvonurile o plasează pe celebra canadiancă în brațele fotbalistului Adil Rami.

Pamela Anderson are, din căsătoria cu Tommy Lee, doi băieți, Brandon și Dylan Jagger.

Pamela Anderson este cetățean american din mai 2004, păstrându-și cetățenia canadiană. În 2005, revista Canadian Business a plasat-o pe Pamela Anderson în topul celor mai influenți actori canadieni de la Hollywood.

În anul 2006, a fost inclusă pe Bulevardul Celebrităților din Canada, conform http://www.canadaswalkoffame.com/.