Pensionarii şi veteranii ar putea rămâne fără transport redus sau gratuit de la 1 septembrie, a anunţat Federația Operatorilor Români de transport (FORT).

Aceasta susţine că Ministerul Transporturilor are datorii mai vechi de un an de zile faţă de transportatori, valoarea totală fiind de aproximativ 100 milioane lei. Din cauza lipsei unui răspuns care să ofere garanţia plăţii datoriilor sau orice altă măsură compensatorie, transportatorii membri FORT au decis „să nu mai suporte din propriul buzunar“ ajutorul de stat oferit categoriilor defavorizate, potrivit sursei citate. „În numele membrilor săi, Federaţia Operatorilor Români de Transport îşi cere scuze în mod public faţă de toţi cei ce vor avea de suferit în această situaţie”, se mai spune într-un  comunicat al FORT. Preşedintele FORT, Doru Marian Crac, a declarat că transportatorii ar putea iniţia această măsură de la 1 septembrie, dacă până atunci nu va exista un răspuns pozitiv pentru rezolvarea situaţiei din partea Ministerului Transporturilor. 

El a arătat că o situaţie similară a fost în 2010, când transportatorii au luat această decizie pe o perioadă de 30 de zile. Potrivit legislaţiei, pensionarii beneficiază de o reducere de 50%, iar veteranii de război de transport gratuit.