Ceremonie de învestire a noului prefect de Ilfov

Ceremonia de învestire a noului prefect al județului Ilfov, Adrian Petcu, numit de Executiv, în această funcție, pe 23 aprilie a.c., a avut loc la sediul instituției, joi, pe 21 mai 2015.

Depunerea jurământului de credință, de către noul prefect, a fost făcută în fața chestorului șef de poliție, Florea Oprea, subsecretar de stat în cadrul MAI, a lui Paul-Nicolae Petrovan, prefectul Capitalei, senatorilor Gabriela Firea și Nicolae Nasta, deputaților Ninel  Peia  și  Ștefan  Burlacu, a directorilor serviciilor deconcentrate ilfovene, a reprezentanților primăriilor din județ și ai Consiliului Județean, dar și în fața angajaților prefecturii.  Florea Oprea a urat succes noului prefect, mulțumind totodată fostului  prefect,  Daniel  Mihai  Rășică,  pentru  cum și-a îndeplinit  atribuțiile pe tot  parcursul  mandatului și l-a felicitat  pentru numirea în funcția de consul general la Rostov pe Don.

 

Respectarea legalității, prioritatea numărul unu        

La rândul său, Adrian Petcu a mulțumit tuturor celor prezenți la ceremonie și a dat asigurări că Instituția Prefectului Ilfov va veghea la respectarea legilor și a  interesului  public. Momentul festiv a fost încheiat de către Daniel Rășică, fostul prefect salutând, în mod deosebit, cooperarea instituțională foarte bună la nivelul prefecturilor București și Ilfov. Apoi, Rășică a vorbit despre calitățile noului prefect, ”un om care nu fuge de greutăți, cu o mare capacitate de gandire și de muncă”. La final, acesta i-a urat succesorului ”să aibă un mandat atât cât și-l dorește”!

Ceremonia s-a încheiat cu ciocnirea unei cupe de șampanie și urări de bine noului prefect, dar și noului consul în Rusia.