De Ziua Eroilor, la Domnești

La Domnești, în Ziua Înălțării Domnului la Cer, s-au înălțat și sufletele eroilor căzuți la datorie pe câmpul de luptă. Zeci de localnici, în frunte cu edilul Ninel Boșcu, joi, 21 mai, au adus omagiu și recunoștință ostașilor care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea poporului.

Localnicii din Dom­nești, au avut, joi, 21 mai, întâlnire cu istoria. Vârstnici care au trăit momente cumplite pe câmpul de luptă, bătrâne cărora frontul le-a răpit soții mult prea devreme și pentru totdeauna, tineri însetați de cunoașterea trecutului neamului, prunci care abia fac primii pași prin viață au luat parte la manifestările dedicate Zilei Eroilor, de la Domnești. În frunte cu primarul Ninel Boșcu, autoritățile locale, preoții și militarii aflați în misiune, localnicii au adus un pios omagiu ostașilor care s-au stins apărând țara. La evenimentele  comemorative au participat și viceprimarul comunei Domnești, Costel Ștefan, administratorul public din cadrul Primăriei, Adrian Ghiță și președintele Consiliului Persoanelor Vârstnice a Județului Ilfov, Mihai Dumitrache. 

Coroană de flori, în memoria eroilor căzuți în luptă

Momentul comemorativ a început cu o slujbă de pomenire a eroilor neamului, oficiată de preoții de la toate parohiile din comună, la Troița din Domnești, monumentul ridicat în cinstea eroilor. La finalul slujbei religioase, edilul Ninel Boșcu a depus o coroană de flori, în semn de prețuire față de jertfa eroilor, de-a lungul timpului. Ceremonia s-a desfășurat în prezența Șefului de Stat Major Colonelul Gheorghe Simion și a patru militari caporali ai Unității Militare 01914 Domnești.

 

Imnul va răsuna necontenit, pentru veterani

Pentru că, în luna mai, s-au împlinit 70 de ani de la bătăliile eroice, veteranii de război ai Comunei Domnești rămași încă în viață au fost felicitați și premiați de către primarul Ninel Boșcu. Edilul le-a adresat veteranilor prezenți la ceremonie gândurile sale bune și le-a acordat, drept mulțumire, câte o medalie comemorativă (pe care sunt inscripționați cei 70 de ani de la încetarea celui de-al Doilea Război Mondial) și o diplomă omagială. Și, pentru că prin venele acestor bătrâni va curge întotdeauna sânge de român, edilul comunei le‑a dăruit o insignă cu tricolorul României și câte o cutie muzicală, din care va răsuna, glorios, necontenit, imnul național. Acesta le-a mulțumit foștilor luptători cu deosebit respect și considerație pentru cinstea, onoarea și demnitatea cu care au luptat pentru uniunea națională și pentru toate realizările lor, care nu sunt ușor de atins. 

“România a devenit prima țară care-și comemorează în aceeași zi eroii, alături de cei străini. Anul 2015 este declarat Anul Veteranilor de Război, la împlinirea a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. În fața acestei Troițe, noi, slujitorii acestor pământuri, preoții noștri și toți urmașii acestor eroi, aducem un prinos de recunoștință și respect celor ce nu mai sunt printre noi și, în egală măsură, supraviețuitorilor de război care ne mai sunt alături, la venerabila vârstă de aproape 100 de ani. Este o onoare pentru fiecare participant la acest eveniment, unic prin complexitatea lui, de a fi alături de acești oameni binecuvântați de Dumnezeu. Ei sunt încă printre noi, sunt concetățenii noștri și trebuie să ne bucurăm de privilegiul de a privi istoria adevărată chiar aici, în fața noastră. Ei se numesc Dan Dumitru, Călin Ion și Vasile Constantin. Le urăm din suflet Viață lungă și La mulți ani!”, a spus primarul Ninel Boșcu, la festivitatea dedicată eroilor neamului.