Organismul te anunţă când suferă

Organismul uman este cea mai perfectă “mașinărie”. Iar atunci când un organ nu mai funcționează la capacitatea lui maximă, acesta trimite avertismente din timp. Mici semnale prin care te atenționează că sănătatea se deteriorează și este musai să iei măsuri, să mergi la medic să-ți faci analizele.

Modificările mirosului natural al pielii, trag primele semnale de alertă. În cazul în care ai o igienă riguroasă, iar mirosul pielii sau al respirației devine neplăcut, ia în calcul faptul că ai putea avea o problemă de sănătate care nu trebuie ignorată. Curățenia și sănătatea miros a prospețime, boala și murdăria dau un iz specific. Atât timp cât nu urmezi un tratament medicamentos pentru o anumită afecțiune și ai o igienă corporală corectă, mirosul neplăcut al propriului trup este cel mai bun indiciu că în interiorul tău s-a produs un dezechilibru, căruia organismul îi face față cu greu. Acesta poate demasca existența unei boli severe. Cum îți dai seama ce suferințe fizice ai, după mirosul corpului? 

Mirosul de acetonă îți indică existența diabetului 

Mirosul specific de acetonă este semn că suferi de diabet zaharat. Cor­­pii cetonici rezultați din transformarea grăsimilor și proteinelor în glucoză sunt atât de toxici, încât, dacă nu mergi la medic și nu-ți administrezi din timp tratamentul corect, poți ajunge la comă diabetică. Acești corpi cetonici se elimină prin urină și respirație, emanând mirosul caracteristic de acetonă.  

Mirosul de sânge stricat îți arată că ai insuficiență hepatică 

Atunci când ai un iz de sânge stricat, vizitează medicul în cel mai scurt timp. Mirosul este cel mai sigur indicator că suferi de insuficiență hepatică. 

Mirosul de amoniac îți demască ciroza hepatică  

Dacă mi­oși a amoniac, te confrunți cu pro­bleme extrem de grave, la nivelul ficatului. 

De obicei, trupul emană acest iz când este afectat de ciroză hepatică. Și, nu ezita să ajungi de ur­gență la medic.   

Mirosul de usturoi, indiciul intoxicației cu fosfor 

Nu neglija vizita la medic nici în situația în care constați că organismul tău emană un miros, mai mult sau mai puțin puternic, de usturoi. Nu este exclus să ai o intoxicație cu fosfor. 

Mirosul de migdale amare anunță coma hipoglicemică

Mirosul de migdale amare îți trage semnalul de alarmă! Dacă nu ajungi la medic în cel mai scurt timp, riști să intri în comă hipoglicemică prin scăderea rapidă a nivelului glucozei din sânge. 

Mirosul de pește, semn că ai tulburări digestive 

Problemele digestive dau organismului mirosul de pește. Acesta poate fi semnul că alimentele ingerate nu se digeră așa cum trebuie pentru ca aparatul digestiv să funcționeze la capacitatea lui maximă. De vină ar putea fi lipsa unei enzime responsabilă de acest proces, deci vei avea nevoie urgent de un control medical.  

Mirosul neplăcut al transpirației = tumori   

Dacă transpiri mult, iar sudoarea are un miros urât, este posibil să ai un chist ovarian, o tumoră sau o disfuncție a glandelor suprarenale. La bărbați, acest miros poate fi cauzat de excesul de testosteron.