Primăvara asta impetuoasă a pornit asaltul vitalității. E pofticioasă de viață. La Afumați, în dimineața zilei de sâmbătă, 4 martie, erau în toi forfota și iureșul pregătirilor pentru un eveniment important al comunității. Și în acest an, primăria a ținut să omagieze feminitatea tuturor vârstelor acestei localități.

Edilii comunei, în frunte cu primarul Gabriel Dumănică au decis că acum e cel mai bun moment pentru a-i arăta întregii suflări feminine de aici respectul, dragostea și prețuirea. Au bătut la fiecare poartă: „E cineva acasă”? Și, în majoritatea locurilor au fost întâmpinați cu drag, zâmbete și mulțumiri pentru gestul lor. Au acoperit toate zările comunei, pe zeci de km.: din centru, către Ograda-Ștefănești, Șos. Găneasa, apoi către Moară și Ograda-Șindrilița.

Trezirea la viață nu a rămas o simplă metaforă. Ci, pur și simplu un fapt, petrecut aievea. Consilieri locali, angajați ai administrației locale, tinere și tineri voluntari s-au organiat în patru echipe a câte minimum 10 oameni, pentru a duce, din poartă în poartă, cele peste 4.000 de crizanteme. Alți aproape 20 dintre ei  s-au ocupat de pachete, pungi cu daruri și transportul lor, acolo unde a fost nevoie de ele. Asta, laolaltă cu alte surprize, de la cutii cu bomboane de ciocolată, până la frumoasele felicitări, dăruite copilelor, femeilor și bunicilor, indiferent de vârste. Peste tot locul, i-a însoți edilul șef al comunei. Frumoasele cuvinte tipărite pe felicitări, au bucurat inimile tuturor:  „Vă urăm o primăvară frumoasă. Răsăritaul soarelui să vă aducă în această zi împlinirea viselor, noroc, fericire și multe bucurii. Un 8 Martie 2017 însorit vă doresc. Primar, Gabriel Dumănică”.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 341

Vezi aici și ziarul în format PDF

http://jurnaluldeilfov.ro/wp-content/uploads/2017/0http://jurnaluldeilfov.ro/wp-content/uploads/2017/03/24.rtf/24.rtf