De șapte etape nu a mai cunoscut Concordia Chiajna gustul victoriei în Liga I la fotbal, iar asta se vede. Mai mult, declarațiile din ultima vreme ale antrenorului Ilie Stan au inflamat spiritele în vestiarul ilfovenilor, iar cei din jurul echipei spun că tehnicianul va redresa corabia doar printr-o minune.

O nouă înfrângere în campionat le face viața amară celor de la Concordia Chiajna. U Cluj a învins formația din Ilfov cu 1-0, deși a terminat meciul cu mijlocașul Muzac în poartă, după ce portarul Boșneag a fost eliminat la un fault asupra lui Popovici. Din penalty-ul ce a urmat, fotbaliștii lui Ilie Stan nu au scos egalul care ar fi ținut-o pe U Cluj la distanță în clasament pentru că Ispir a nimerit doar rădăcina barei.

Concordia nu a mai câștigat din etapa a 17-a (2-1 cu Bistrița), înregistrând apoi o serie neagră cu cinci înfrângeri și două egaluri, golaveraj 4-16, iar spectrul retrogradării plutește din ce în ce mai aproape de localitatea de lângă București. Dacă sursele Jurnalul de Ilfov se confirmă, atunci meciul cu Gaz Metan Mediaș, din etapa viitoare (luni, 8 aprilie, ora 19,00, stadionul din Chiajna), este decisiv pentru viitorul lui Ilie Stan la Chiajna: câștigă și merge înainte sau pierde și este demis. 

Gaz pe foc

Pe lângă lipsa rezultatelor, Ilie Stan a reușit să supere multă lume din vestiarul Concordiei prin declarațiile sale. „Ce vină am eu că Ispir dă bară din penalty cu jucător de câmp în poartă. (…) Când ai jucători de 1.000 de euro aşa se întâmplă”, a spus Ilie Stan la finalul partidei, la Digisport. „Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă în buzunar. Dacă o să fiu demis, o să plec şi asta e”, a mai completat tehnicianul, vorbind însă și de viitor. „E o problemă de valoare, nu de atitudine. Dacă ne ajută Dumnezeu să rămânem în Liga I, la anul ne vom descurca mult mai bine pentru că vom avea mai multă experienţă”, a spus „Iliesta”. 

Ilfovenii speră ca a doua parte a sezonului să fie mai bună pentru ei, bazându-se și pe două noi achiziții. Astfel, fostul campion Marius Bilașco (cu Unirea Urziceni), 31 de ani, şi Daniel Novac, 25 de ani, fost la Sportul Studențesc, sunt ultimele achiziţii ale trupei lui Ilie Stan.

Rezultatele etapei a 24-a a Ligii I:

Universitatea Cluj-Concordia Chiajna 1-0 (a marcat Buleică ‘75), Gaz Metan Mediaș-FC Brașov 0-0, Rapid-Pandurii Tg Jiu 2-0, Ceahlăul Piatra Neamţ-CS Tr Severin 1-0, Petrolul Ploiești-CFR Cluj 1-1, Dinamo-

Astra Giurgiu 1-0, CSMS Iași-Gloria Bistriţa 2-1, FC Vaslui-Viitorul Constanţa 3-2, Oţelul Galaţi-Steaua 1-1.