Decembrie, luna cadourilor a venit cu mici daruri pentru asistații social. Alocațiile pentru susținerea familiei, pentru hrană și plasament vor fi acordate mai devreme, pentru ca beneficiarii să-și facă din timp pregătirile pentru sărbători.  

Crăciunul vine și cu ceva bănuți în plus pentru românii aflați în grija direcțiilor de asistență socială. Conform Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, 18.000 de copii instituționalizați vor primi alocația zilnică de hrană, majorată. Mai exact, cei care au avut o alocație de 6 lei, vor primi 12 lei, iar cei care au avut 8,3, vor primi 16,6 lei, în funcție de vârstă. Și alocația lunară 

de plasament va crește. “Pă­rinții” de schimb, sau asis­tenții maternali, vor primi pentru un copil fără dizabilități pe care-l au în plasament o indemnizație de 600 de lei, față de 97 de lei. Cei care au în grijă un copil cu dizabilități, care are un certificat de încadrare în grad de handicap, vor avea o alocație lunară de 900 de lei, față de 145,5 lei cât aveau până acum. De asemenea, copilul fără dizabilități care este îngrijit de un asistent maternal va beneficia de o indemnizație lunară de 600 de lei.