Fundația Prețuiește Clipa, în colaborare cu Teatrul Evreiesc de Stat, găzduiți de Victoriei Ballroom, și-au deschis inimile prin spectacolul caritabil „Cioburi de oglindă”, cu scopul de a ajuta o adolescentă grav bolnavă, în vârstă de 14 ani, din Chitila, ce are nevoie de comunitate, pentru a trece peste un mare impas: cancerul.

Spectacolul, susținut de renumita actriță Maia Morgenstern și de trupa de actori ai Teatrului Evreiesc de Stat, a fost oferit pro bono pentru a o ajuta pe Ancuța Venețeanu, elevă în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială „Prof. Ion Vișoiu”, din Chitila, care este nevoită să facă un tratament medical foarte costisitor, deoarece a fost diagnosticată cu o afecțiune medicală gravă. Până de curând, Ancuța se bucura de copilărie și aștepta Sărbătoarea Crăciunului, ca toți ceilalți adolescenți de vârsta ei, singura sa preocupare fiind aceea de a se pregăti pentru examenul de Evaluare de la finalul clasei a VIII-a. Dar, ­dintr-o dată, viața Ancuței a luat un alt curs, iar acum se află în spital, luptându-se cu cancerul.
Pentru că în astfel de situații este foarte importantă implicarea și speranța în mai bine nu trebuie să fie abandonată, prin intermediul Fundației Prețuiește Clipa sunt căutate diferite modalități de obținere a unor donații care să o ajute pe adolescentă să poată plăti tratamentul medical care să o ajute să se însănătoșească. Organizatorii și-au propus să strângă fonduri pentru a susține o parte din costurile tratamentului medical al Ancuței și a sprijini familia în această încercare delicată. Fiecare contribuție, indiferent cât de mică, va face o diferență în viața ei.
”Chiar dacă organizăm în fiecare an o serbare cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, aceasta este diferită. Deși nu doar în aproprierea sărbătorilor ar trebui să fim mai buni și să ne ajutăm unii pe alții, boala vine pe neașteptate, te ia prin surprindere și te lovește când te aștepți mai puțin. Ancuța este o adolescentă în varstă de 14 ani, iar până acum 4 luni cea mai mare problemă pe care o avea era susținerea capacității la încheierea clasei a 8-a. A fost diagnosticată cu o tumoră malignă la membrul inferior stâng, care s-a extins până în țesutul conjunctiv și alte țesuturi moi ale capului, feței și gâtului. De atunci, viața ei a devenit o luptă continuă pentru supraviețuire. Anul acesta în cadrul Serbării de Crăciun, organizăm o strângere de fonduri pentru Ancuța. ­Cine este Anca Venețeanu? Este parte din comunitatea noastră, vecina noastră, eleva noastră și pentru unii dintre noi prietena noastră. Nu putem fi doar spectatori ai acestei drame. Haideți să ne unim forțele și să aducem împreună lumină în casa Ancuței de aceste sărbători!”, a transmis Primăria Chitila.
”Din păcate, diagnosticul pe care l-a primit Ancuța este foarte grav. Sumele se strâng pentru tratament. Ancuța este în spital și se pregătește pentru tratamentul care este costisitor. M-aș bucura să o avem cât mai repede sănătoasă. Noi suntem plini de speranță”, ne-a declarat Georgeta Nenciu, președintele Fundației Prețuiește Clipa.
Vorbind despre minunatul spectacol oferit în sprijinul copilei bolnave, Maia Morgenstern ­ne-a spus că este o poveste minunată, care a venit în sprijinul unei cauze: ”Este o confesiune. Acum folosim vorbe mari și așa este. Și gândurile noastre sunt mari și e normal să folosim și cuvinte mari, și emoțiile sunt mari, și speranțe, și ceea ce avem de dăruit, și amintirile noastre sunt mari și uneori sunt frânte, așa cum cioburile de oglindă uneori sunt tăioase. Cum pot fi cioburile. Alteori pot compune, recompune un întreg, o imagine. Acest spectacol pornește de la texte și autori celebri. Există un dialog între muzică și texte, între muzică și amintiri. Muzica scormonește, aduce la suprafață, secrete, amintiri pe care le-ai vrea chiar uitate. Și totuși, atât de bine îți fac atunci  când ele vin la suprafață, fie când sunt personaje, fie că sunt fragmente ale vieții tale, fie că vorbesc ­într-un fel despre condiția actorului, actriței, …artistă, femeie. Sunt dimensiuni ale vieții noastre pe care uneori le-am vrea eludate sau se succed anotimpurile subiectelor. (…) Vorbim de cioburi, frânturi ale unor capodopere ale muzicii clasice. Veți descoperi, așa cum au considerat și am avut mare încredere în colegii noștri, am lucrat împreună, auzindu-ne unii pe alții am devenit cu toții acest spectacol”.