Micuții bolnăviori internați la Spitalul de Urgențe pentru Copii ”M.S. Curie”, din București, au avut parte, marți, 5 mai, de momente speciale, încărcate cu surprize frumoase. La inițiativa Jurnalului de Ilfov, Spider-Man și Cenușăreasa, personajele din desenele animate, adorate de ei cel mai mult, i-au vizitat, le-au oferit baloane în forme de figurine, i-au îmbrățișat și le-au împărtășit clipe minunate din viața lor petrecută în lumea fermecătoare a basmelor.

Cenușăreasa și Spider-Man și-au pornit minunata călătorie vizitând micii pacienți de la Secția de Ortopedie. Frumusețea costumelor, vigoarea și autenticitatea personajelor au atras atenția copiilor și i-au cucerit de la prima vedere. Încă de la intrarea în spital, Cenușăreasa și Spider-Man au fost întâmpinați de micuții curioși, de pe holul de așteptare. Au urmat vizitele în saloane și fascinanta întâlnire a copiilor cu personajele dragi inimii lor, din lumea Disney. De surprizele celor două personaje au avut parte și copilașii internați la Chirurgie Ortopedică și cei de la Oncopediatrie.

”Cenușăreasa, nu credeam că exiști!”

Fetițele au îmbră­ți­șat-o cu mare bucurie pe prințesă și au încercat să afle drumul ei de la poveste, la realitatea în fața căreia se aflau. Mare le-a fost mirarea când au aflat că ea a părăsit palatul și a bătut drum lung, special ca să le aducă lor zâmbetul pe buze. ”Cenușăreasa, nu credeam că exiști! Eu credeam că ești doar la televizor”, i-a spus o fetiță, de-a dreptul fericită când a văzut, cu ochișorii ei frumoși, că prințesele chiar există, protejează copiii și vin să facă lucruri bune pentru ei. ”Tu ești prințesa mea preferată. Vreau să-mi dai o inimioară mare, ca a ta (n.r. – un balon în formă de inimă), iar când ajungi la palat, să-i spui șoricelului Gus că e cel mai bun prieten, pentru că te ajută mereu să ieși din încurcături”, i-a spus, plină de uimire, micuța Daria, o fetiță internată la Ortopedie. În semn de mulțumire, Cenușăreasa le-a dăruit balonașe în formă de cățeluși sau inimioare, după preferințe. La rândul său, Spider-Man și-a făcut mulți prieteni în rândul băiețeilor. Și pentru că este supererou și menirea lui e să salveze vieți, acesta a primit indicații prețioase de la micii pacienți ai Spitalului ”M.S. Curie”, de acum, prietenii lui. Drept mulțumire, acesta le-a oferit baloane în formă de sabie, simbolul curajului, forței și al biruinței împotriva răului. Ca să le dovedească iubirea pe care le-o poartă, copiii le-au arătat vizitatorilor că îi poartă mereu cu ei. Deși, nu știau că vor avea musafiri din lumea Disney, multe dintre fetițe aveau sub cap pernuțe cu Cenușăreasa, iar mulți băieței, pernuțe și șosetuțe cu Spider-Man.   

”Suntem din Mara­mu­reș și este pentru prima dată când Adrian face cunoștință cu personajele din lumea Disney. El are maladia Reklinghausen (n.r. – numeroase tumori benigne diseminate pe întreg organsimul și pete hiperpigmentare, de culoarea cafelei cu lapte) și nu numai că este încântat de această vizită, dar cred că, măcar pentru moment, mai uită de dureri”, ne-a explicat Ileana Danci, mămica unui băiețel internat la Oncopediatrie. 

Cadrele medicale au fost impresionate plăcut de vizita și surprizele oferite copiilor, de către personajele din lumea Disney. Medicii și asistenții au apreciat inițiativa și au susținut că micuții au nevoie și de o altfel de terapie, cea prin joc și bună dispoziție, pentru a trece mai ușor peste suferințele cauzate de boli. Conducerea Spitalului de Copii ”M.S. Curie” și angajații ne-au primit exemplar, cu gânduri bune și cu inimile deschise spre binele copiilor care-și petrec copilăria pe patul de spital. ”Ne‑a încântat această vizită și vă mai așteptăm pe la noi. Copiii se bucură de întâlnirile cu personajele din lumea basmelor și asta ne și dorim. Să aducem zâmbetul pe buzele copiilor internați, în ciuda suferințelor grele care apasă pe umerii lor mici. Tot ce vine în sprijinul copiilor pe care îi tratăm în spital, este de bun augur”, ne-a spus Daniel Buzatu, managerul spitalului.

 

Mulțumim celor ce doriți să alinați suferințele copiilor bolnăviori!

Cenușăreasa și Spider-Man sunt animatori ai companiei Kids Feeria, din București. Ei au fost aduși la copiii internați la Spitalul ”M.S. Curie”, din Capitală, de către Jurnalul de Ilfov, din dorința de a umple cu bucurie sufletele copiilor, împovărate de boli grele. Fie și numai pentru câteva momente. Mulțumim Kids Feeria și managerului Daniel Buzatu care, fără să mai stea pe gânduri, au dat curs inițiativei noastre.

Jurnalul de Ilfov și Kids Feeria demarează o campanie pentru micuții din spitale și centre de plasament

După întâlnirea cu mi­cuții de la ”M.S. Curie”, Jurnalul de Ilfov, în parteneriat cu firma de animație, va demara, în curând, o campanie adresată copiilor internați în spitalele din regiunea București/Ilfov și celor ce se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov.