PLR și PC au fuzionat, prin contopire

Vineri, 19 iunie, este ziua de naștere a unei noi formațiuni politice românești. În cadrul unui Congres comun al Partidului Liberal Reformator (PLR) și al Partidului Conservator (PC), delegații acestora au consfințit fuziunea prin contopire a celor două formațiuni politice.

Cu acest prilej, partici­panții la acest Congres au votat Programul politic și statutul noii forțe politice, care se va numi Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) din România, care se dorește a fi o a treia forţă politică a ţării, o forţă etică de centru, a clasei de mijloc. Totodată, preşedinţii PLR şi PC, Călin Popescu Tăriceanu, respectiv Daniel Constantin, au semnat protocolul de fuziune prin contopire, aceştia urmând să împartă preşedinţia noului partid.

 

ALDE va candida independent la viitoarele alegeri

Alegerile interne din cadrul ALDE vor avea loc începând cu 1 ianuarie 2017, până atunci noul partid funcţionând pe baza Statutului şi a protocolului votate în cadrul Congresului reunit. Reprezentanţii noii formaţiuni politice au stabilit deja că la alegerile parlamentare şi la cele locale vor participa independent, „fără alianțe”, iar candidaţii vor fi stabiliţi prin alegeri interne. Noua formaţiune politică va reprezenta clasa de mijloc, întreprinzătorii, profesiile liberale, pe cei care lucrează în serviciul public, în economie, a spus Tăriceanu, subliniind că partidul va apăra şi va promova drepturile şi libertăţile individului, „puse la grea încercare de instituţii ale statului, având în vedere că „în România democraţia nu este suficient consolidată şi se află în regres”.

Semnul electoral al ALDE va fi reprezentat grafic printr-o pasăre în zbor şi textul «ALDE» încadrat în 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete şi, dedesubt, separat de o dungă orizontală, textul Alianţa Democraţilor şi Liberalilor.

 

Ponta salută apariția ALDE

 

Premierul Victor Ponta a transmis, vineri, un mesaj participanţilor la Congresul de fuziune între PC şi PLR, arătând că nu poate fi alături de ei din motive medicale şi că salută apariţia ALDE. „Nu pot fi alături de dumneavoastră din motive medicale, dar salut apariţia noii forţe politice ALDE, care va uni forţa liberalilor cu echilibrul conservatorilor”, se menţionează în mesajul transmis de Victor Ponta şi citit de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi. În mesajul lui Victor Ponta se mai spune că are toată încrederea în Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin. El a mai arătat, în mesaj, că doreşte să ducă mai departe guvernarea, care este un model de succes, adăugând că mai sunt de promovat prevederi importante cum ar fi Codurile Fiscale şi Legea salarizării.