Voluntari – 46,9%

22 de secții de votare (nr. 105-126) au fost amenajate în orașul Voluntari, pentru ca cei aproape 40.000 de alegători înscriși pe listele permanente să poată să-și exprime opțiunea electorală în cadrul celor două scrutinuri de duminică, 9 iunie 2024, pentru alegerea reprezentanților autorităților publice locale și a reprezentanților României în Parlamentul European. Prezența la vot la închiderea urnelor, în Voluntari, a fost de 46,9%, 18.281 de alegători votând pe liste permanente și complementare, 376 pe liste suplimentare, iar 90 de persoane au votat de acasă, solicitând pentru acest lucru urna mobilă.

Articol apărut în editia print a Jurnalul de Ilfov, nr.706

Activitatea electorală în oraș a decurs fără incidente majore, iar cetățenii s-au prezentat la vot în ciuda căldurii exagerate. Totuși, cea mai mică prezență a alegătorilor la urne s-a înregistrat în Voluntari la secția 105, amenajată în incinta Creșei Prichindel, unde din 1.959 de persoane arondate au votat 650. În schimb, cea mai bună prezență a fost consemnată la secția 116, din Școala Gimnazială ”Anton Pann”, respectiv 58,61%.

Pentru funcția de primar al orașului Voluntari, cursa electorală a fost una cu 12 candidați, cifră record pentru localitățile ilfovene. Florentin Costel Pandele (PSD) a avut contracandidați din partea AUR – Bratu Andrei, PNL – Gruia Daniela, Partidului Reînnoim Proiectul European al României – Lificiu Eva-Alexandra, USR – Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei – Vîrgă Aurelian, Partidul Patrioților – Niculae Gheorghe-Bogdan, Partidului Reduta –  Respect, Educație, Demnitate, Unitate, Tradiție, Adevăr – Neagu Anghel-Cristian, din partea Blocului Suveranist Român – Eremia Florin, a PUSL – Andrei Ninel-Florin, a partidului ACUM – Barbu Bogdan-Viorel și a S.O.S. România – Cibiliu Cosmin, dar și din partea independentului Gogorici Robert-Florin. 

Florentin-Costel Pandele a reușit să convingă 11.628 de alegători, dintre cei 18.301 ale cărori voturi au fost declarate valabil exprimate și a obținut un nou mandat de primar.

Acesta a transmis, înaintea votării, celor din Voluntari că încrederea acordată de-a lungul timpului i-a dat curajul și determinarea de a pune în practică programe ambițioase pentru oraș.

Florentin-Costel PANDELE (PSD) 
63,53%, 11.628 voturi

Locul 2 – Aurelian VÎRGĂ (Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei) – 14,13%, 2.586 voturi

Locul 3 – Andrei BRATU (AUR) – 5,69%,
1.043 voturi

Consiliul Local Voluntari

Număr de mandate – 19

Ponderea voturilor
valabil exprimate

PSD 12 mandate (51,25%)

Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei 3 mandate (14,76%)

AUR 2 mandate (9,01%)

PNL 2 mandate (6,92%)

”Alături de echipa de consilieri locali, oameni profesioniști, implicați și dedicați, am construit un oraș cu care astăzi ne mândrim, un oraș care reprezintă un exemplu pentru întreaga Românie! Am construit școli și grădinițe, am investit în rețeaua de sănătate locală, dezvoltând un spital, am modernizat infrastructura din zonă, am racordat locuințele la rețeaua de apă și canalizare, am amenajat parcuri și spații de recreere, am deschis cluburi pentru ca toți copiii din comunitatea noastră să poată face sport, să învețe o limbă străină, să își petreacă timpul liber în mod eficient. Am implementat un program ambițios care ne-a permis să oferim masă caldă tuturor elevilor care merg la școală în Voluntari. Doar împreună – eu, echipa de consilieri locali și dumneavoastră -, putem continua eforturile pentru a transforma Voluntariul în cel mai modern, atractiv și frumos oraș din țară!”, spunea edilul.