La Brănești, deja există o cultură electorală la orice vârstă. Dovada, numărul mare de alegători la turul I pentru prezidențiale.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 476

„Este destul de aglomerat, dar totul decurge absolut normal. Până la ora 16:00, la secția noastră au votat 900 de persoane, din 1.800 câte sunt înscrise. Am ajuns la o prezență la vot de 50%. Există un echilibru între categoriile de vârstă, de la 18 ani împliniți ieri, până la foarte vârstnici. Avem un flux continuu, fără pauze orare. Avem o comisie instruită foarte bine și nu am înregistrat evenimente neplăcute. Comparativ cu europarlamentarele, atmosfera este mult mai liniștită”, ne-a spus Alina Ene, președintele comisiei Secției de votare nr. 130, din cadrul Liceului Teoretic ”Traian Lalescu”, din Brănești.

„Am votat pentru fetița mea, cu gândul că lucrurile trebuie să se schimbe pentru ca ea să aibă o viață mai bună și mai frumoasă. De la președinte am mai puține așteptări decât de la Guvern, în general, dar trebuie să se schimbe mult. Trebuie să se schimbe și reprezentarea României în afară și modul în care sunt gestionate lucrurile aici, în țară. Fetița mea va merge la școală anul viitor și sper ca până atunci sistemul de educație să ajungă să pună în centru interesul ei. Vreau ca fetița mea să nu fie obligată să rețină informații care să nu o ajute pe viitor, pentru că nu sunt relevante. Îmi doresc ca școala să-i insufle dorința de a învăța”, ne-a spus Simona Ilie, o mămică în vârstă de 40 de ani, prezentă la vot.