Orașul Otopeni înregistrase în jurul orei 18.00 un număr mare de alegători prezenţi la urne. La secţia de votare 46, procentul prezenţei la urne era de peste 50%, după ce votaseră 900 de persoane, din cele 1.395 arondate secţiei (plus liste suplimentare). Nu au fost semnalate incidente, raportându-se un  flux constant de alegători încă de la primele ore ale dimineţii.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 476, ediția print

La Primăria orașului, în secţia de votare 50 votaseră pe liste suplimentare 301 alegători și 586 pe lista permanentă, dintr-un total de 1.283 persoane arondate secţiei. Comparativ cu secţia de votare anterioară, unde a existat un flux constant, în această secţie a fost raportat un flux intermitent, de 20-25 de persoane, gestionat în mod eficient, persoanele nefiind nevoite să aștepte mai mult de 2-3 minute pentru a primi buletinul de vot.

La secţia amenajată în incinta Sălii de Sport Otopeni, până la ora 18.30 votaseră circa 800 de persoane, iar pe lista permanentă erau înscrise 1.623. Dintre cei 800 de alegători, mare parte au votat pe liste suplimentare, președintele Comisiei declarând că majoritatea alegătorilor au dorit să evite aglomeraţia din Capitală. Tot aici, au existat unele probleme în funcţionarea sistemului electronic de vot din cauza încăperii, care bruia transmisia WiFi.

La secţia de votare 51, amenajată în sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială Otopeni a fost semnalat un singur incident, cu un alegător care, deși a solicitat urnă mobilă, fiind internat în Spitalul „Ana Aslan”, la externare, a optat pentru exprimarea votului la o secţie din București. Situaţia a fost semnalată audio, în secţia din Otopeni sunând alarma sistemului STS. Organele de poliţie s-au prezentat imediat la faţa locului, iar problema a fost soluţionată rapid.