La ora 11.00, la Școala Gimnzială nr. 1, din Buftea, unde au fost amenajate secțiile de votare nr. 14, 15 și 16, a sosit, pentru a-și exprima opțiunea electorală, președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache. Acesta a venit însoțit de primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol, care ne-a declarat că votase deja. Marian Petrache s-a așezat la coadă, la secția nr. 15, și până când i-a sosit rândul la vot a stat de stat de vorbă cu cetățenii și a dat mâna cu aceștia.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 476, ediția print

După vot, Marian Petrache ne-a declarat: ”În  primul rând vreau să remarcăm că este o zi foarte frumoasă, motiv pentru care  nu avem niciun motiv că să nu ieșim la vot. Am venit să votez pentru o Românie normală și sper să fie bine pentru toți.”

Primarul Gheorghe Pistol ne-a declarat, la rândul său: ”Votez pentru un președinte care să asigure liniștea în momente de agitație. Votez pentru un președinte care să ne ofere speranță, atunci când considerăm că nu mai există, și îmi doresc să alegem un președinte al tuturor românilor”.

Silvia Dumitru, președintele secției de votare nr. 15, ne-a spus că până în jurul orei 11.15,  au votat 257 de persoane, din 1.831 de cetățeni arondați cu drept de vot. ”Votul a început la ora 7.00, și chiar de la acea oră au venit votanți, în mod constant, serioși, cuminți. Fără incidente, fără probleme. Pe lista suplimentară au votat 12 persoane, iar la noi nu a fost solicitată urna mobilă”, ne-a spus Silvia Dumitru, care a observat că vin mai mulți votanți decât la europarlamentare.

La secția de votare nr. 14 au fost înregistrate 149 de voturi, dintre care, pe lista suplimentară, au votat 9 persoane. Numărul total al alegătorilor arondați acestei secții a fost de 1.711. La secția nr. 16, președintele Marian Drăgan, ne-a spus că, din cei 1.700 de cetățeni cu drept de vot arondați, votaseră 202 persoane, din care 28 pe liste suplimentare. Au fost și 17 solicitări de urnă mobilă pentru cetățeni aflați la spital.