În comuna Gruiu, la secţia de votare 213, de la Școala din Sanţu Florești, în  jurul orei 15.00 numărul alegătorilor care se prezentaseră la urne nu era foarte mare. 220 de persoane votaseră pe lista permanentă și pe liste suplimentare, iar membrii comisiei nu au raportat niciun incident neplăcut.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 476, ediția print

Fluxul de votare a fost scăzut, nu s-au format cozi, iar primarul localităţii, Ion Samoilă a votat aici în jurul orei 14.30. Edilul s-a arătat nemulţumit de faptul că, până la prânz, în cele patru secţii ale comunei votaseră, în total, circa 1.500 persoane, număr mult mai mic decât al celor care, în același interval de timp, au venit la urne la alegerile europarlamentare. Vorbind cu cetăţenii comunei, primarul a tras concluzia că alegătorii au fost dezamăgiţi de clasa politică, care nu a reuţit să-i convingă, pierzându-și încrederea.

Acest lucru este, evident, unul rău mai ales pentru tineri, deoarece nici măcar ei nu au ieșit la vot, deși simt nevoia de o schimbare, de un viitor mai bun! Pentru turul al doilea, primarul și-ar dori o prezenţă mai insemnată a gruienilor, la vot!