În orașul Popești-Leordeni, încă dinaintea prânzului, la secțiile de votare se formaseră cozi, chiar dacă de dimenisuni mai mici față de cele formate în primul tur de scrutin. La sediul Oratoriului Sf. Murialdo, Centrul de tineret, unde s-au amenajat pentru locuitorii din Noul Popești secțiile de vot nr. 71, 72, 73 și 74, oamenii așteptau să le vină rândul la urne. Iar fluxul a fost unul constant, până la final.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 478, ediția print

La secția de votare 71 au fost arondate 1.800 persoane, iar până la ora 16.30 votaseră aici circa 1.000 de alegători (pe liste permanente și suplimentare), la secția 72 au fost înscrise pe lista permanentă 1.919 persoane, la 73, în jur de 2.200, și, la fel ca la secția alăturată, votaseră și aici, până la 16.30, aproximativ 950 de persoane din localitate, dar și din afara orașului Popești-Leordeni. Și la secția de votare 74, procesul electoral s-a desfășurat fără incidente.

La sediul Grisport.ro, la ieșirea din Popești-Leordeni spre Berceni, unde a fost amenajată secția 87 și unde în primul tur de scutin a fost puțină agitație, alegătorii reclamând închiderea ușii secției circa 20 de minute, sub pretextul defectării sau blocării tabletei. Atunci, președintele secției, Adrian Drăgan, ne-a declarat că au fost chemați reprezentanții BEC-ului, pentru înlocuirea tabletei. La scrutinul din turul 2 al alegerilor prezidențiale, potrivit aceluiași președinte, nu au mai fost semnalate astfel de incidente. Până la ora 10.15, aici votaseră în jur de 150 de persoane, pe lista permanentă și suplimentară. Pentru această secție au fost înscriși, pe lista permanentă, 1.156 alegători.