Kelemen Hunor

UDMR

are 47 de ani, este ministru al Culturii şi vicepremier în cabinetul condus de Victor Ponta. La alegerile prezidențiale din 2009 a obținut  3,83% din voturi.


Dan Diaconescu

Partidul Poporului – Dan Diaconescu

are 46 de ani, este ziarist, prezentator, fondator al televiziunilor OTV şi DDTV. În 2010 a format Partidul Poporului – Dan Diaconescu.


William BrÎnză

Partidul Ecologist Român

Are 42 de ani şi a fost deputat în două legislaturi, în perioada 2004-2012. A făcut parte din PD și ulterior din PDL, între anii 2006 și 2014.


Mirel Mircea Amariţei

Partidul Prodemo

este de profesie avocat şi este liderul partidului Prodemo. Numele său apare în dosarul privind insolvenţa Realitatea Media.


Gheorghe Funar

Candidat independent

are 65 de ani şi candidează independent la funcţia de preşedinte. A fost primar al oraşului Cluj-Napoca şi secretar general al Partidului România Mare.


Monica Luisa Macovei

Candidat independent

are 55 de ani şi candidează independent. A fost ministru al Justiţiei şi a demisionat din PDL pentru a candida la alegerile prezidenţiale.


Călin Popescu Tăriceanu

Candidat independent

are 62 de ani şi a fost premier al României. În prezent este preşedintele Senatului, iar la funcţia supremă în stat candidează independent.


Klaus-Werner Iohannis

Alianţa Creștin-Liberală PNL-PDL

are 55 de ani. Este primarul Sibiului, din anul 2000, şi candidează la funcţia supremă în stat după ce fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a renunţat la candidatură.


Victor Viorel Ponta

Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC

are 42 de ani este prim ministrul României, din anul 2012, 

şi candidează pentru prima dată la președinţie.


Elena Udrea

Partidul Mișcarea Populară

are 41 de ani, fiind cel mai tânăr candidat la Preşedinţie. A fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului în cabinetul condus de Emil Boc.


Teodor Meleşcanu

Candidat independent

are 73 de ani şi a fost director al Serviciului de Informaţii Externe. Fost ministru de Externe, Meleşcanu candidează ca independent la funcţia de preşedinte.


Zsolt Szilagyi

Partidul Popular Maghiar 

din Transilvania

are 46 de ani. Din 2008 și până  în prezent este şeful de cabinet al lui Tokes Laszlo, la Bruxelles.


Constantin Rotaru

Partidul Alternativa Socialistă

are 59 de ani este om de afaceri. A candidat la alegerile parlamentare pentru Parlamentul European, din 25 noiembrie 2007, şi în 2009 a candidat la Preşedinţia României.


Corneliu Vadim Tudor

PRM

are 65 de ani şi candidează pentru a cincea oară la alegerile prezidenţiale. În anul 2000 a ajuns în turul doi al scrutinului, pe care l-a pierdut în faţa lui Ion Iliescu.