Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală a Vămilor, efectuează, în luna ianuarie, o operațiune de verificare a agenților economici care dețin atestate pentru comercializarea și distribuția produselor energetice, băuturilor alcoolice şi tutunului prelucrat. 

Astfel, cei care dețin atestate pentru desfășurarea activității de distribuție și comercializare în sistem angro sau en detail de produse energetice, de băuturi alcoolice sau tutun prelucrat, emise anterior în baza O.P.A.N.A.F nr.1849/17.06.2016 și O.P.A.N.A.F nr.1850/17.06.2016 și care nu au depus cereri pentru obținerea noilor atestate, vor face obiectul unor verificări.

Scopul acestei acțiuni este de a informa operatorii economici despre noile prevederi legale, dar și de a preîntâmpina desfășurarea activității de distribuție și comercializare, fără deținerea unui atestat.

Reamintim că, începând cu data de 15.02.2017, atestatele emise anterior, conform prevederilor legale de la acea vreme, nu mai sunt valide, iar desfășurarea activităților respective poate constitui, după caz, infracțiune sau contravenție.