Pe 30 ianuarie 2020, la sediul Instituției Prefectului – Județul Ilfov, a avut loc, în sistem videoconferință, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Ion-Marcel Vela, și a secretarului de stat Gheorghe Sorescu, ceremonia de învestire în funcția publică de subprefect al județului Ilfov a domnului Anghel Enache.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 487

În sala de ședințe a Prefecturii Ilfov au fost prezenți prefectul județului, Daniel-Tudorel Zamfir, Rizia Tudorache și Petre Popeangă, vicepreședinți ai Consiliului Județean Ilfov, comisar șef de Poliție Doru Marius Iacobuș, inspector șef al Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov, colonel Orlando-Cătălin Șchiopu, inspector șef al Inspectoratului pentru situații de Urgență ”Dealul Spirii” București – Ilfov, colonel Costel-Cristi Tudosie, șeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Ilfov, reprezentanți ai serviciilor deconcentrate și ai altor instituții și personalul Prefecturii.

Anghel Enache exercită cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de subprefect al județului Ilfov, în baza HG 65/28 ianuarie 2020. În vârstă de 56 de ani, Anghel Enache este absolvent al Școlii Militare de Ofițeri Activi, licențiat în construcții civile și industriale, construcții drumuri și poduri, utilaje pentru construcții, baraje hidrotehnice al Academiei de Înalte Studii Militare, specializat în ”Științe polițienești” la Academia de Poliție, absolvent al Facultății de Drept. A fost comandant de subunitate și ofițer de Stat Major, ofițer specialist în resurse umane, șef de serviciu la Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov, șef de serviciu la Corpul de Control în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și director al Direcției pentru Imigrări a Municipiului București. A fost, de asemenea, jurist la Spitalul Județean Ilfov și secretar general al comunei Crevedia, din județul Dâmbovița. Până la numirea în funcția de subprefect, Enache, care locuiește în orașul Buftea, a fost consilier juridic superior în Prefectura Ilfov. Noul subprefect l-a înlocuit în funcție pe Vicențiu Voicu.