Agenția Domeniilor Statului (ADS) vrea să atribuie direct fiecărui apicultor o suprafață din terenurile neproductive agricol, aflate în administrarea agenției, pentru amplasarea stupinelor. În acest sens, directorul general ADS, George Sava, a avut o întâlnire cu Asociația Crescătorilor de Albine din România.

Unul dintre punctele cele mai importante discutate a fost necesitatea creerii unui cadru legislativ care să permită acordarea acestor apicultori de terenuri neproductive din punct de vedere agricol din portofoliul ADS de până în 5.000 mp prin încredințare directă, pentru amplasarea stupinelor.

„Acest lucru ar ușura desfășurarea activității apicultorilor, având posibilitatea să își amplaseze stupii în apropierea terenurilor agricole cu culturi ce au nevoie de polenizare, acest lucru venind și în ajutorul agricultorilor. În acest fel, terenurile neproductive, ce nu pot fi folosite cu ușurință de către agricultori în mod normal, ar putea sta la baza unor povești de succes pentru apicultorii României!”, potrivit ADS.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.604