Proiectul Legii sănătăţii este în curs de perfecţionare şi va avea o formă agreată până la sfârşitul acestui an, a declarat ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, precizând în-să că noua lege va fi dezbătută de viitorul Parlament, unde ar putea fi modificată.

“Vine un Parlament nou, după alegeri se decide care va fi situaţia cu Guvernul şi, după asta, va fi depusă la Parlament în forma care este agreată, pentru a fi dezbă-tută acolo. Cu siguranţă, acolo s ar putea să sufere şi alte modificări», a spus Arafat.

La rândul său, Vasile Cepoi, consilier de stat al primului ministru a declarat că “Noua Lege a sănătăţii va fi prezentată Guvernului în prima şedinţă imediat după ale-geri, res­pectiv în 12 decembrie. Am vorbit cu premierul şi pe 12 decembrie, în prima şedinţă de Guvern, ime­diat după alegeri, vom prezenta Legea sănătăţii. Faţă de proiectul de lege supus dezbaterii publice, pe site ul Ministrului Sănătăţii nu sunt modificări majore, ci doar de ordin tehnic, pentru că actul a fost scris de grupuri diferite şi acum se armonizează informaţiile”.