@ Un concert al tinereții, credinței și talentului, desfășurat într-o atmosferă de sărbătoare la Centrul Cultural

Centrul Cultural Buftea a fost gazda unuia dintre cele mai sensibile și rafinate momente artistice ale primăverii – concertul „Armonii Pascale”, organizat sub egida Primăriei orașului Buftea, prin Centrul Cultural și Clubul de Muzică Buftea. Evenimentul, dedicat sărbătorilor pascale, a reunit pe scenă tineri artiști în formare, coordonați de profesoara Mărioara Marcu, oferind publicului o experiență sonoră și emoțională deosebită, în care muzica, poezia și lumina s-au împletit ­într-un omagiu adus credinței și renașterii spirituale.  

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 748, ediția print

Spectacolul a fost susținut de elevii Atelierului de Pian al Centrului Cultural Buftea, de elevi ai Clubului de Muzică, Secția Pian, și de grupul vocal-instrumental „A doua Familie”, într-o desfășurare artistică complexă, construită în jurul ideii de comuniune prin artă. Repertoriul bogat a debutat cu interpretările corale ale grupului „A doua Familie”, care a deschis seara într-o notă caldă, apropiată de sufletul comunității, cu piesele „Bucurați-vă, prieteni”, „Acasă” și „Poem”, evocând valorile solidarității, apartenenței și speranței.  

Tineri artiști, voci curate, emoție autentică

Momentul liric dedicat poeziei „Hristos a Înviat!” a fost susținut de Silitră Eveline, Marioara Rareș, Dumitru Mirabela, Iancu Delia, Comănescu Victor, Radu Miryam, Silistru Maya și Dumitru Maria, introducând o dimensiune spirituală profundă în programul serii. A urmat o suită de interpretări pianistice remarcabile, în care fiecare elev a adus pe scenă o parte din sensibilitatea sa artistică, demonstrând nu doar cunoștințe tehnice, ci și o maturitate expresivă rar întâlnită la vârste atât de fragede. Mateo Mihai Șaulescu a interpretat cu intensitate „Rapsodia nr. 2 Opus 79” de Brahms, iar Gonța Alexandra a impresionat prin execuția lucrării ­„Toccata”. Vlad Andrei Nicolescu a adus un plus de vivacitate cu „La Mia Tarantella”, în timp ce Nicoleta Cotelnic a emoționat cu piesa „Don’t Cry”. Comănescu Victor Junior a oferit publicului o compoziție proprie, „Silent Morning”, care a fost urmată de interpretarea elegantă a piesei „Gramophone Vals” de către Cristian Andrei Iliescu. Sofian Nastas a adus pe scenă „Arabesque”, iar Filip Murariu a dăruit publicului sensibilitatea piesei „Rose for You”.  Spectacolul a continuat cu interpretarea piesei „Melody of the Soul” de către Ioana Maria Dumitru, urmată de „Idea 22” în versiunea Sofiei Maria Drăguț și de colajul „Amelie / Love Story”, în viziunea tinerei Ilașu Sofia Maria. Sara Cristina Tone a captivat cu ­„Beautiful Far Away”, iar Tudor Frecăuțan a oferit o interpretare rafinată a piesei „Romance d’Amour”. Ciurea Sara Maria a redat cu delicatețe „Vals Doga”, Eveline Cristiana Silitră a transmis o poveste emoțională prin ­„Broken Hearts”, iar Andreea Mădălina Berbecaru a încheiat seria interpretărilor solo cu forță și eleganță, prin „Passacaglia”.  

Un final solemn și plin de recunoștință  

Ultimele momente ale serii au fost marcate de o atmosferă solemnă, în care poeziile și muzica s-au îmbinat într-un mesaj comun al speranței. Un moment liric dedicat poeziei „Hristos a Înviat” de Alexandru Vlahuță a fost urmat de interpretarea instrumentală „Zanarkhand” la pian, iar finalul concertului, susținut de grupul „A doua Familie”, a adus în sală o liniște profundă și o emoție colectivă. Piesa „Hristos a Înviat!”, cântată cu lumânări aprinse, a simbolizat Lumina Sfântă, dăruită comunității prin vocile și inimile tinerilor artiști. Aplaudați cu căldură de un public generos, elevii și coordonatorii lor au reușit să transforme o duminică obișnuită într-o celebrare a sufletului, într-o veritabilă sărbătoare a artei în mijlocul comunității din Buftea.