O noua ediție a Concursului județean anti-bullying ”Împreună, Nu împotrivă!”, organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Ilfov (CJRAE Ilfov) în cadrul programului ”Siguranța personală în mediul fizic și online”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judetean Ilfov, Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov – Biroul Siguranță Școlară, Casa Corpului Didactic Ilfov și Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Ilfov a ajuns la momentul premierii câștigătorilor.

Elevi din învățământul gimnazial ilfovean au realizat desene pline de semnificație, trăgând astfel un semnal de alarmă împotriva bullying-ului. Au fost peste 100 de lucrări, ceea ce demonstrează un mare interes din partea elevilor pentru a preveni și combate acest fenomen îngrijorător, iar o secțiune specială a concursului a fost dedicată lucrărilor realizate de elevi cu CES (Cerințe Educaționale Speciale), evidențiind angajamentul cadrelor didactice față de incluziunea și sprijinul acordat tuturor elevilor.

Locul 1 a fost câștigat de Andra Nedelcu, de la Liceul Teoretic ”Ioan Petruș”, Otopeni, pentru lucrarea ”Ajută, nu respinge”, locul 2 s-a atribuit Nectariei Dumitrescu, de la Școala Gimnazială Nr. 1, Brănești, pentru lucrarea ”Bullying-ul fizic și verbal – Opriți-l”, locul 3 l-a obținut elevul Ion Sebastian Florentin, Liceul ”Ioan Petruș”, cu lucrarea ”Salvatoarei”, iar mențiunea a fost acordata elevei Buzatu Luiza, de la Școala Gimnazială ”Anton Pann”, Voluntari, pentru lucrarea intitulată ”Rănile nu se văd mereu”. Lucrările elevilor ilfoveni au fost cu adevărat impresionante.

Cele 23 de premii speciale au fost acordate pe criterii specifice, din sponsorizări ale Parohiei ”Precupeții Vechi” și ale Parohiei Brănești

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.703